Kaymaklı Güllaç Baklavası

Son güncelleme: 08.10.2010 09:37
  • Kaymaklı Güllaç Baklavası Tarifi - Kaymaklı Güllaç Baklavası Yapılışı - Baklava Nasıl Yapılır - Baklava Pişirme Süresi

    Güllacın bütünce yapraklarını adi su ile birbiri üzerinde ıslatınız. Böylece güllaçların yarısını üst üste ıslatarak yığdıktan sonra tepsiyi eğri bir şekilde bırakın. Suyu süzülüp güllaç kabarsın. Aradan bir saat kadar geçtikten sonra baklava baklava kesip birer birer çalkalanmış yumurtaya bulayınız. Kızgın sadeyağda nar gibi olana dek kızartınız. Sonra daha önce hazırlamış olduğunuz kestirilmiş koyu şerbet içine birer birer sokup çıkardıktan sonra bir tabağa dizip Kaymak parçalarını koyu soğuk şekere batırarak baklavaları tabağa dizerken aralarını açıp kaymak parçalarını ara yere sıkıştırarak servis ediniz.
#08.10.2010 09:37 0 0 0