şerbetli tatlı tarifleri - bayram tatlıları - pratik baklava yapılışı
Cevizli kolay baklava malzemeleri
Hamur için
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
8 su bardağı un
Hamuru açmak için
1 su bardağı nişasta
Üzeri için
250 gr tereyağı
İç harcı için
3 su bardağı ince kıyılmış ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
Şerbet için
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Cevizli kolay baklava hazırlanışı
Cevizli kolay baklava:
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp
şeker eriyinceye kadar karıştırın.
şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ,
karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma
kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde
7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.
Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın.
Hamuru 30 bezeye ayırın.
10 bezeyi üzerlerine nişasta
serperek oklava ile tek tek pasta
tabağı büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta
serperek üst üste yerleştirin.
Hepsini birden oklava ile açarak
yağlanmış tepsiye yayın.
Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin.
10 bezeyi tekrar aynı şekilde açıp
cevizlerin üzerine yayın.
Kalan cevizli harcı serpiştirin.
Kalan 10 bezeyi aynı şekilde açıp en üste serin.
Hamuru dilimleyerek kesin.
Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp
hamurun üzerine gezdirerek dökün.
180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine
soğuk şerbetin yarısını gezdirerek dökün.
20 dakika bekleyin. Kalan şerbeti döküp
1 saat beklettikten sonra servis yapın.