Cevizli Kolay Baklava

Son güncelleme: 09.11.2010 13:04
  • şerbetli tatlı tarifleri - bayram tatlıları - pratik baklava yapılışı
    noimage
    Cevizli kolay baklava malzemeleri
    Hamur için

    3 yumurta

    1 su bardağı yoğurt

    1 su bardağı su

    1 çay bardağı sıvıyağ

    1 çay kaşığı karbonat

    8 su bardağı un

    Hamuru açmak için

    1 su bardağı nişasta

    Üzeri için

    250 gr tereyağı

    İç harcı için

    3 su bardağı ince kıyılmış ceviz

    2 çorba kaşığı tozşeker

    Şerbet için

    3 su bardağı tozşeker

    4 su bardağı su

    Cevizli kolay baklava hazırlanışı

    Cevizli kolay baklava:
    Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp
    şeker eriyinceye kadar karıştırın.
    şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
    Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

    Hamur için, yoğurt, su, sıvıyağ,
    karbonat ve yumurtaları hamur yoğurma
    kabına alıp karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurun.
    Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde
    7-8 dakika daha yoğurup pürüzsüz bir hamur elde edin.
    Üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

    Çekilmiş ceviz ve tozşekeri bir kaba alıp karıştırın.
    Hamuru 30 bezeye ayırın.
    10 bezeyi üzerlerine nişasta
    serperek oklava ile tek tek pasta
    tabağı büyüklüğünde açın.
    Açtığınız hamurların üzerlerine nişasta
    serperek üst üste yerleştirin.
    Hepsini birden oklava ile açarak
    yağlanmış tepsiye yayın.
    Üzerine cevizli karışımın yarısını serpiştirin.
    10 bezeyi tekrar aynı şekilde açıp
    cevizlerin üzerine yayın.
    Kalan cevizli harcı serpiştirin.
    Kalan 10 bezeyi aynı şekilde açıp en üste serin.
    Hamuru dilimleyerek kesin.

    Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp
    hamurun üzerine gezdirerek dökün.
    180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

    Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine
    soğuk şerbetin yarısını gezdirerek dökün.
    20 dakika bekleyin. Kalan şerbeti döküp
    1 saat beklettikten sonra servis yapın.
#09.11.2010 13:04 0 0 0