Peygamber efendımız R.R efendımızın evi

Son güncelleme: 21.01.2007 11:26
  • Y a duydunuzmu haberlerı arabıstanda efendımızın evını yıkmıslar otopark ıcın
    bu ne cüretsizlik ya
    uyanalım artık
#06.05.2006 18:35 0 0 0
  • BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

    Es selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh!
    Elhamdulillah....

    Gecenlerde bu haberi tv`de izledim ve dine pekte egilimli bir kanal degildi aksine din karsiti ile taninan bir tv kanali, neyse.....
    Haberde islam dininin temelleri yokmu ediliyor falan, sonra emir el muminin ebu bekr rdh. evinin yikilacagi, rasulullahin sas dogdugu evin yikilacagina yer veriliyordu.

    Allahu ekber! Cok hayret ettim ya, demekki islamin temelleri ebu bekrin rdh, ve rasulullahin sas eviymiste bizim haberimiz yoktur!

    Yani insan bazen ister istermez kendi kendine soruyor, acaba bu millet gercekten islami anladimi?

    Dinimizde rasulullahin sas evinin mukaddes oldugu nerde yaziyor? Hangi ayette?, hangi hadiste?, hangi müctehid böyle bir sey söylemis?

    $unu iyice anlamak lazim, islamda üc tane mukaddes mescid vardir, yani sirf bunlari ziyaret etmek icin yolculuga cikilabilir,( tabiiki bütün mescidler mukaddestir) bunlarda kilinan namazlarin sevabi diger mescidlerden kat kat yüksektir. Bunlarin ilki mescidi haramdir ki mekke-i mukerremededir, 2.mescidi nebidir ki medine-i munevverededir, ve son olarak mescidi aksa,dir ki bu mescid maalesef israil devletinin baskentidir, yani birseylerden rahatsiz oluyorsak o zaman yahudi isgali altinda olan kudüsun ve dolayisiyla cevresi mubarek kilinan mescidi aksanin isgaline son vermemiz lazim, yahut bu davaya sarilmamiz desteklememiz en azindan dua etmemiz lazim diye düsünüyorum.
    Bazen haberlerde duyuyoruz mescidi aksanin temelinin yahudiler tarafindan kazildigini, tabiiki mescidi aksanin yikilmasi icin ve suleyman mabedini yeniden in$a edebilmeleri icin.


    $unun altini iyice cizmek istiyorum, dinimizde rasulullahin sas evi kutsaldir yahut degerlidir diye bir rivayet yoktur, keza sahabelerin evleride ne kutsaldir ne diger evlerden üstündür, bunlar siradan birer evdir.

    Hatta ileri gidersek bunlarin yikilmasinda faide bile görüyorum, nitekim emir el müminin umer bin hattab (allah ondan razi olsun) zannedersem medinede olacak (allahu alem) insanlarin bir agacin dibinde hep orada mola verdiklerini görmüs ve bu dikkatini cekmis.
    Bunun sebebini sordugunda rasulullahin sallallahu aleyhi ve sellem, oradan gecerken orada istirahat etmeleridir, ve hz.ömer o agacin kesilmesini emrediyor, ve tabiiki o agac kesiliyor.

    Bence bunda cok büyük bir ders vardir, bu hz.ömerin faruk lakabinin ne kadarda isabetli oldugunu gösteriri, ist o faruktur, yani ayird edebilir.
    O bir isin sirf zahirini degil o meseledeki hikmetide görebilirdi ve nitekim allahin elcisinden sallallahu aleyhi ve sellem bu ünvani aldi.

    Netice-i kelam: $ahsen ben bir engel görmüyorum zikredilen binalarin yikimlarina, hatta bir adim daha ileri giderek eger bu evlerde özel ibadet etmenin yahutta oralari ziyaret etmenin din diye telakki ediliyorsa BENCE söz konusu olan binalari yikmak cok yerinde bir davranis, cünkü bu sekilde bidat ve belkide $irk önlenecektir.

    Ve en dogrusunu ALLAH celle celaluhu bilir

    ve ahiri da`vana `anil hamdu lillahi rabbil `alemin

    not: Yazilarimda kaynak veremedim, maalesef kendi bilgisayarim tamir halinda insa allah elime gectigi vakit iddia ettigim mesleleri delilleri iel isbatlayacagim

    Vesselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh!
#09.05.2006 02:37 0 0 0
  • bu konuda içim biraz ezik işin açıkcası.bakın ülkemize veya başka memleketlere onlar içinde bizim içinde aynı şey söz konusu.herkesin ülkesini kurtaran liderlerin evleri saray gibidir bilirsiniz.efendimiz ki bizim hem bu dünyamızı hemde ahiretimizi kurtarmak için cenabı hak tarafından gönderildi ve o evde dünyayı şereflendirdi.zoruma giden bu işte.haklılık yönlerinizde var elbette ama içimden geçenleri yazarım her zaman .selam ve dua ile kalın.
#10.05.2006 04:29 0 0 0
  • BABAMIN BANA HEDİYE ETTİĞİ KOL SAATİNİ , ATA YADİGARI DİYEREK SAKLAMAMA VE SAHİPLENMEME ALLAH NE DENLİ KARŞI ÇIKAR İSE , PEYGAMBERİMİN EVİNİ DE DİNİN ŞİARLARINDAN BİRİDİR DEMEKSİZİN SAHİPLENMEME , ONU KORUMAMA , ALLAH O DENLİ KARŞI ÇIKACAKTIR.
#10.05.2006 16:00 0 0 0
  • tşk
#14.05.2006 12:12 0 0 0
  • değerli kardeşler bi arkadaşımızın dediği gibi insanların dikkatini bazı şeylere çekip müslümanları birbirine düşürmeye çalışan kesimler olduğunu biliyoruz o yüzden böyle şeyler yüzünden iç yüzünü bilmediğimiz konular hakkında yanlış yorumlar yapmamaya dikkat edelim,eğer bişeylere mudahele edeceksek bu kesinlikle direk filisitine gidip onların yanında israil şerefsizlerine karşı savaşmak umarım yanlış bişey söylemedim
    Allah'a Emanet Olun
    Dua ile...
#29.06.2006 17:27 0 0 0
  • Ya arkadaşlar bazi insanlar makamlar yada toplumlar nasıl böyle duyarsız ve sorumsuz şeylere müsaade ediyor anlamıyorum
#14.07.2006 00:30 0 0 0
  • ASLINDA YAZIYI OKUDUĞUMDA ÇOK KIZDIM.AMA SONRADAN ABDALWAHİD KARDEŞİMİZİN YAZDIKLARINI OKUYUNCA HAKLI BULDUM. GERÇEKTEN DE BİLİP BİLMEDEN KONUŞMAMAK LAZIM..ALLAH MUHAFAZA YANLIŞ YORUMLAR YAPIP BAŞKALARINI DA YANLIŞ YÖNDE ETKİLEYEBİLİRİZ..SONUÇTA PUTLARIN DA İLK YAPILIŞ AMAÇLARI MASUMDU AMA SONRADAN İLAH YERİNE KONULDULAR.ALLAH KORUSUN PEYGAMBER EFENDİMİZİN EVİ DE ÖLE OLABİLİRDİ.Bİ HAYIR OLMASAYDI ALLAH YIKILMASINA İZİN VERMEZDİ....
    HERŞEYİN HAYIRLISI OLSUN...
    ALLAH'IM BİZİ BAŞTA ŞİRK OLMAK ÜZERE TÜM SAPMALARDAN KORUSUN.
    AMİN!!
#14.07.2006 22:14 0 0 0
  • Araplara güven olmaz türkiyede olaydıda otopark yapsadılar öldürürler vallahi
#20.07.2006 13:34 0 0 0
  • belki o ev hep ayakta kalması ile bizim oralara gittiğimizde Peygamberimizin(s.a.s.)doğduğu evi görüp o günleri yani asr-ı saadet huzurunu anlamamıza yardım edebilirdi...
#22.07.2006 23:19 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#24.11.2006 12:12 0 0 0
  • ABDALWAHID cok bilmişlik taslamıssın sen hıc bır sey bılmıyorsun aslında buradada ahkam kesme ne olur
    degerler yıkılıyor sen yıkllmasında fatyda goruyorsun bana burada ingılızlerın usaklarını ve ıngılızlerın sevındıgı bızımde arağp yarımadasında bır eyaletımız var dıye gobek attıgı ulkelerın yonetıcılerını savunuyorsun burada yazıklar olsun sana
    yuhhh be yuhh
    bırde burada etkıleyıcı yazılarınla sankı sende fetullah gulen gıbı ıngılız yada amerıkan ajanlıgı yapıyorsun burada apacık
    sızın gıbıler ıslamın degerınden ne anlar
    agzınızda sakız gıbı gezdırırsınız anvca alıntıları yazarak boyle guzıde yerlerde





    Rahman ve rahim olan Allahin adiyla bu mesaj terbiyesizlik, seviyesizlik, irkcilik nedeniyle silinmeye mahkumdur, delil getirmekten yoksun sadece hevasina uyup aklinca bi sey söylemeye calisan insanlardan allaha siginiriz....

    Seytanin verdigi fisiltidan, körü körüne yapilan taklitcilikten, kulak dolma sözde ilimden, müslümanlari hakir görmekten yine allaha siginiriz ve bu tür vasiflardan ve onlari tasiyanlardan yine rabbimize celle celaluhu siginiriz

    O (svt), ayaklarimizi dosdogru yol olan siratil müstakiminde sabit kilsin ve bizleri cahillerden uzak eylesin, amin.


    Not:

    Rasulullah sas`nin dogdugu diye adlandirilan ev, hala ayakta durmaktadir. Orada aldigimiz yetkililerden bilgiye göre o ev degil, o binanin bulundugu mekanda rasul sas dünyaya tesrif etmis, yani o ev zaten asil ev degil. bu BIR!!

    Ikincisi ne rasulullah sas nede sahabesi (allah onlardan razi olsun) bu evi dogumundan sonra ziyaret etmis yahut orayi övmüs, ne de orayi özellikle ziyaret etmis.

    Ücüncüsüde bu din kemale ermistir, allah azze ve celle maide suresinin 3. ayetinde söyle buyurmaktadir: Bugün size dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam'ı seçip-beğendim

    Ayetten acikca anlasildigi üzere rabbimiz azze ve celle dini kemale erdirdi yani din tamamlandi yani bu dinde artik ne bir eksilme ne de bir artma söz konusu olmaz. Dini bize aciklayan ise Allahin sevgilisi alemlere rahmet olarak gönderilen abdulllah oglu muhammedtir (allahin salati ve selami onun üzerine olsun) ve o (sas) dogdugum evi ziyaret edin diye bir vasyiette bizlere bulunmadi, bilakis sahabesini yaninda ayakta el pence durmalarini bile men ederdi.
    Hatta Hz Aise ra. ve ABdullah ibni Abbas r.a ." Rasulullah (s.a.v) e sekaret hali geldiginde kendsine ait hamisayi (üzere islemeli örtü ) yüzüne örtmeye basladi. Sicaklik basinca yüzüne aciyordu . Kendsine bu durumda iken yahudi ve hristiyanlarin yaptiklarindan sakindirmak icin: " Allahin laneti Yahudi ve hristiyanlara üzerine olsun. Peygamberlerinin kabirlerini mescidler yaptilar ." buyurdu" demislerdi BUHARI

    Acaba dogdugu rivayet edilen eve gidip ziyaret edenleri görseydi, oradaki duvarlari öpüp yüzünü ve camasirlarini oraya sürenleri nazar etseydi ne derdi????

    Bir düsünelim arkadaslar.....

    Allaha emanet olunuz

    Vesselamu aleykum!
#21.12.2006 11:40 0 0 0
  • yalan inanmayin boyle seylere
#08.01.2007 16:07 0 0 0
  • ................................. sadece kendi cahilligim...................
#12.01.2007 09:19 0 0 0
  • irkcilik nedeniyle silinmistir
#12.01.2007 22:37 0 0 0
  • EREN GÜL KARDEŞİM MAŞALLAH ABDULWAHİD KARDEŞE SAYMIŞSIN VE SUÇUDA ARAPLARA SALMIŞSIN .

    YAZIKKİ ÜMMETİN SORUNUDA BU ZATEN KENDİNDE HİÇ BİR AYIP ARAMAZ KARŞIYA YÜKLER. aLLAH AFFETSİN İNŞ. ARAPLAR MADEM ÖLE YAPIYORTDA SEN NEDEN OTURUYOSUN YERİNDEN AHKAM KESİYOSUN OZMAN GİT UGRUNA ÜZÜLDÜGÜN SIKILDIGFIN DEGERLERİNİ KURTARSANA OZMAN . MÜSLÜMAN BUNU YAPMAZMI?. MADEM SAVUNDUGUN BİR ŞETY VAR NEDNE PEŞİNDEN GİTMİYORSUN AMA CAN TATLI DİMİ. :)) HALBUKİ CENNET HEPSİNDEN TATLI.. LÜTFEN HERKES KENDİNİ HESABA ÇEKSİNKİ KİMSE KİMSEDE HATA ARAMASIN SUÇUDA ARABLARDA BULMASIN BİZLER HAKKIYLA MÜĞSLÜMAN OLSAYDIK BUNLARI YUAPABİLİRMİYDİ ARAPLAR DEMEKKİ SU BİZDE DEMEKKİ BİZ YA TAM MÜSLÜMAN DEĞİLİZ YADA DÜNYADAN BEŞERDEN KORKTUGUMUZ KADAR ALLAHTAN KOPRKMUYORUZ. SELAM OLSUN HAKKI HAYKIRANLARA.
#13.01.2007 10:57 0 0 0
#16.01.2007 10:37 0 0 0


  • Hatta ileri gidersek bunlarin yikilmasinda faide bile görüyorum, nitekim emir el müminin umer bin hattab (allah ondan razi olsun) zannedersem medinede olacak (allahu alem) insanlarin bir agacin dibinde hep orada mola verdiklerini görmüs ve bu dikkatini cekmis.
    Bunun sebebini sordugunda rasulullahin sallallahu aleyhi ve sellem, oradan gecerken orada istirahat etmeleridir, ve hz.ömer o agacin kesilmesini emrediyor, ve tabiiki o agac kesiliyor.


    Belkide yikilmasi daha hayirlidir bazi zavallilar kabe yi birakip o eve karsi namaza duruyorlar


    ORiJiNAL YAZARI : eReN_GüL
    ABDALWAHID cok bilmişlik taslamıssın sen hıc bır sey bılmıyorsun aslında buradada ahkam kesme ne olur
    degerler yıkılıyor sen yıkllmasında fatyda goruyorsun bana burada ingılızlerın usaklarını ve ıngılızlerın sevındıgı bızımde arağp yarımadasında bır eyaletımız var dıye gobek attıgı ulkelerın yonetıcılerını savunuyorsun burada yazıklar olsun sana
    yuhhh be yuhh
    bırde burada etkıleyıcı yazılarınla sankı sende fetullah gulen gıbı ıngılız yada amerıkan ajanlıgı yapıyorsun burada apacık
    sızın gıbıler ıslamın degerınden ne anlar
    agzınızda sakız gıbı gezdırırsınız anvca alıntıları yazarak boyle guzıde yerlerde



    Sende biraz agzini topla birilerine iftira etmenin islamdaki cezasini biliyormusun?
    Bilmiyorsanda ben main-board da hakaretin cezasini vermesini bilirim!

    ABDALHAWID bilmislik taslamis diyelim ki onun bildigine inaniyorum. Ya sen ne taslyiorsun? Senin surada yazdigin cümleler 10 yasindaki cocuklarin bile bildigi hurafeler.

    O ev yikilsa ne olur yikilmasa ne olur? Kac defa o evi ziyarete gittin? Yada o evi görmeden ölsen cehennemlikmi olacaksin? Yada peygamverimizin kutsal saydigi emenetler icin kac defa yazi yazdin sagda solda?

    Biliyorsan konusacaksin bilmiyorsan susacaksin. Adamin yaptigi yorumu begenmemissin sen bu yazdiklarini yorumdanmi belledin?
#21.01.2007 11:26 0 0 0