Meyve, kabuğu ile mi yenmeli?

Son güncelleme: 15.05.2006 12:58
  • Meyvelerin yenilmesi mümkün olanların kabuklarıyla birlikte yenilmesi çok yararlı. Nedeni ise kabuklardaki liflerin daha fazla olması. Lifler, kabızlığı önlemek, başta bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanserin oluşma riskini azaltmak, kolesterol artışını engellemek gibi çok yararlı görevlere sahip. Bu kadar yararlı etkileri olmasına karşın, mide-bağırsak sisteminde hastalığı olanların doktorlarına danışmadan liflere yönelmemesi daha uygun.
#08.05.2006 06:12 0 0 0
  • çok doğru arkadaşım meyvelerin kabuklaruyla tüketilmesi gerektiğini duymuştum

    bilgiler için sağol
#08.05.2006 08:35 0 0 0
  • eline sağlık
#08.05.2006 08:42 0 0 0
  • meyvelerin kabugunda liflerin fazla olması nedeniyle,soymadan yemeliyiz.teşekkürler casper
#08.05.2006 22:08 0 0 0
  • Evet bunu cok iyi biliom..
    Bildigim icinde hep kabuklu yerim ama hepsini degil
    Mesala elma,cok seviyom hele calistigim veya pc,basinda veya tv basinda cok guzel oluyo
#09.05.2006 00:20 0 0 0
  • Evet bunu bende duymu$tum, gercekten oyle, bilgiler icin te$ekkurler
#09.05.2006 06:30 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler arkadaşım
#09.05.2006 10:26 0 0 0
  • genelde soymadan yerim. bilgilerim için teşekkürler
#12.05.2006 09:04 0 0 0
  • Casper İnanmadın değilmi bana,
    Hemen araştırdın.
    Paylaşım için Teşekkürler.
#14.05.2006 12:50 0 0 0
  • casper sana katılıyorum.Böyle bir alışkanlık edinmemiz bizi özellikle kanser,koloströl v.skorur.özelliklede domates,elma,uzümhem kabuklu hemde mümkünse çekirdeğiyle yenmeli,portakal ve greyfurtun ise beyaz zarlarıyla yenilmesinin çok faydalı olduğunu okumuştum.özellikle kanser önleyici olarak.sizlerlede paylaşmak istedim .sağlıkla kalmak dileğimle
#14.05.2006 13:46 0 0 0
  • paylaşıma teşkür..
#15.05.2006 12:58 0 0 0