Meyvelerin yenilmesi mümkün olanların kabuklarıyla birlikte yenilmesi çok yararlı. Nedeni ise kabuklardaki liflerin daha fazla olması. Lifler, kabızlığı önlemek, başta bağırsak kanseri olmak üzere bir çok kanserin oluşma riskini azaltmak, kolesterol artışını engellemek gibi çok yararlı görevlere sahip. Bu kadar yararlı etkileri olmasına karşın, mide-bağırsak sisteminde hastalığı olanların doktorlarına danışmadan liflere yönelmemesi daha uygun.
Evet bunu cok iyi biliom..
Bildigim icinde hep kabuklu yerim ama hepsini degil
Mesala elma,cok seviyom hele calistigim veya pc,basinda veya tv basinda cok guzel oluyo
casper sana katılıyorum.Böyle bir alışkanlık edinmemiz bizi özellikle kanser,koloströl v.skorur.özelliklede domates,elma,uzümhem kabuklu hemde mümkünse çekirdeğiyle yenmeli,portakal ve greyfurtun ise beyaz zarlarıyla yenilmesinin çok faydalı olduğunu okumuştum.özellikle kanser önleyici olarak.sizlerlede paylaşmak istedim .sağlıkla kalmak dileğimle