Ceviz, çok zengin bir A vitamini deposu. Zihin yorgunluğuna, kemik ve dişleri güçlendirmeye karşı büyük yarar sağlıyor. Ama en önemlisi, beynimiz için çok değerli bir besin kaynağı olması.
GÜMÜŞ İYONU İÇERİYOR
CEVİZ adeta beynin küçük bir modeli. İçerdiği gümüş iyonuyla da beyin için mükemmelliğini tamamlıyor. Çünkü vücudumuzda gümüş iyonuna ihtiyaç duyan tek organ, beynimiz. Bilimsel çalışmalar sonucunda cevizin damar koruyucu, ishal kesici, cildi temizleyici, siğil giderici, hipoglisemik, antifungal (mantar hastalıkları tedavisi), tümör engelliyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir.
PIHTILAŞMAYI ÖNLER
CEVİZ, kanın pıhtılaşmasını önler, kan dolaşımını düzenler, antialerjik özellik gösterir. Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyen ceviz, protein sentezini teşvik eder, bağışıklık fonksiyonlarını korur ve anormal antikor oluşumunu engeller. Son epidemiyolojik çalışmalar, sert kabuklu meyvelerin kalp-damar hastalıklarının neden olduğu ölüm oranlarını azalttığını göstermektedir.