Akdeniz Gülü

Son güncelleme: 30.07.2010 17:52
  • Malzemeler

    500 gr un
    250 gr margarin
    5 adet yumurta (3 adedi hamura katılacak)
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    100 gr irmik
    150 gr pudra şekeri
    Şurubu için ;
    750 gr toz şeker
    1 litre su

    Yapılışı

    500 gr unu eleyerek genişçe bir kabın içine alıp, oda sıcaklığında yumuşamış margarini unun ortasına koyun. 3 yumurtayı, kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı, 100 gr irmiği ve yeterince pudra şekerini katarak hamuru yoğurun. (Ancak bu hamur çiğ köfte gibi güç kullanılarak değil adeta parmak uçları ile nazikçe (!) yogurulmalıdır.) Yarım saat buz dolabında dinlendirdikten sonra hamuru serçe parmağı kalınlığında, 10 - 15 cm uzunluğunda çubuklar haline getirip, ucunu merkez yaparak, hamuru kendi etrafında döndürün. Her bir tatlıyı fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklarla yerleştirin. Ayrımış olduğumuz 2 yumurtanın beyazlarını atıp, sarılarını fırça ile tatlıların üzerine sürün. Diğer yandan 1 litre su içinde, 750 gr toz şekeri ısıtarak eritin.
    Tepsiyi 180 derece fırının orta katına sürün. Tatlılar koyu pembe bir renk alana kadar, 35-45 dakika pişirin.
    Pişen sıcak tatlı hamuru üzerine, kaynar halde şurubu döküp, soğumaya bırakın. Kaymak veya hindistancevizi rendesi ile servis yapın...
#11.05.2006 17:36 0 0 0
  • superisi teşekkürler.okadar güzel tarifler veriyorsunki denememek mümkün değil.kilo almak pahasına deneyeceğim.
#11.05.2006 21:05 0 0 0
  • bende sennur bende ama ben deneyerek değil,canım su-perisini bizzat yaptığı şahane tatlıları yiyerek kilo alıyorum noimage
#15.05.2006 17:36 0 0 0
  • ya gerçekten söylüyorum bu işleri piri sayılır SU-PERISI bir ara casper parmaklarını yemişti
#25.05.2006 09:28 0 0 0
  • TaRif icin Tesekkürler....
#26.05.2006 09:37 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:40 0 0 0
  • Akdeniz Gülü
    Malzemeler
    3 Su bardağı un
    4 Adet yumurta
    2 Çay bardağı nişasta
    10 Yemek kaşığı tereyağı
    3 Adet limonun suyu
    1 Su bardağından fazla tozşeker
    1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
    Şerbeti için :
    4 Su bardağı su
    2 Su bardağı tozşeker
    Yarım limon suyu

    Hazırlanışı
    Öncelikle tozşeker ile suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin.
    Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
    Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, parçalar koparın.
    Üzerini nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
    Oklava ile tek tek açın.
    Tüm yufkaların aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin.
    Bıçakla kare biçiminde kesin.
    Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın.
    Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin.
    Biraz daha tereyeğı sürüp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
    Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin.
    Şerbetini çekince servis yapın.

#22.09.2007 01:34 0 0 0
  • eline saglık arkadaşım.bazı degişiklikler oldugu için iki konuyu birleştirdim
#22.09.2007 16:05 0 0 0
  • güzel tariflerin için teşekkürler
#27.09.2007 12:54 0 0 0
  • Tarif icin tesekkurler
#29.09.2007 14:34 0 0 0
  • saolasın
#12.10.2007 05:57 0 0 0
  • teşekkürler su-perisi
#08.02.2008 07:57 0 0 0
  • noimage
#30.07.2010 17:52 0 0 0