Erzincan Bamya Yemeği

Son güncelleme: 30.11.2010 13:54
  • Erzincan Bamya Yemeği Tarifi - Erzincan Bamya Yemeği Yapılışı - Erzincan Bamya Yemeği Nasıl Yapılır - Erzincan Bamya Yemeği Malzemeleri

    Erzincan Valiliği

    Önce temizlenir. Suda haşlanır. Suyu süzülür. Hazırlanmış et ve et suyuna konur. Tavada eritilmiş tereyağıyla salça katılır. Biber, süs biberi, limon veya limon tuzu katılır. Piştikten sonra servis yapılır. Yeşil fasulye türlü patates yemeklerinin önce soharıç yapılır. Sonra etle pişirilir. Diğer yemeklerimize önce soharıç yapılır. Bunlar bulgur, pirinç karıştırılarak pişirilir.
#30.11.2010 13:54 0 0 0