Erzincan çorbası

Son güncelleme: 24.05.2006 15:07
  • Erzincan çorbası






    Erzincan çorbası
    KAÇ KİŞİLİK: 4
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 30 dk
    Malzemeler:


    150 gr taze fasulye

    150 gr kıyma

    1 çorba kaşığı domates salçası

    4 su bardağı su

    3 diş sarımsak

    50 gr erişte

    5-6 dal dereotu

    5-6 dal maydanoz

    Yarım su bardağı yoğurt

    1 tatlı kaşığı nane

    1 çorba kaşığı tereyağı

    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Kıymaya karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Minik köfteler hazırlayın.

    * Salçayı bir tencerede 2 kaşık suyla ezin. Kalan suyu ilave edip kaynatın.

    * Fasulyeleri temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Köfte, fasulye, sarımsak ve erişteyi kaynamakta olan suya ilave edin. Fasulyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

    * Dereotu ve maydanozu kıyın. Yoğurda çorba suyunda azar azar ilave edip ezin. İndirmeye yakın yoğurt, dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırın.

    * Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
#22.07.2004 02:50 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 13:00 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:41 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 00:47 0 0 0
  • Emeqin ve eLine saqLık saoL !
#30.09.2005 14:31 0 0 0
  • teşekkürler
#05.10.2005 11:16 0 0 0
  • teşekkürler :1 :
#05.10.2005 11:18 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#08.10.2005 12:03 0 0 0
  • tessekurler
#12.10.2005 00:47 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 13:11 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:49 0 0 0
  • ellerinize emeklerinize sağlık
#27.12.2005 01:07 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler elinize sağlık
#27.12.2005 09:50 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:17 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:39 0 0 0
  • ellerine sağlık
#24.05.2006 15:07 0 0 0