MALZEME;
100 gr. çigköftelik et
200 gr. ince bulgur
5 dis sarimsak
30 gr. kurusogan
150 gr. biber salçasi,50 gr. domates salçasi
1 çay kasigi nane,kimyon karabiber,yenibahar
3 çay kasigi pulbiber
100 gr. yesil sogan
1 adet maydanoz
Önce salçalar bulgur,baharatlar birbirine katilir.
Sarimsaklar ince dogranmis soganla yogurulur.
Sonra et katilarak iyice yogurulur.
ince dogranmis sogan ve maydanoz köfteye ilave edilerek 3-5 dk. yogurulur.
Sonra köfte seklinde sikarak servis yapilir.
benim bildigim cig köfte cok acili olur annem urfali cig köfteyi pul büberi fazla olmasi lazim ki cig köfte yedigimiz belli olsun yerken terlememiz lazim ki cig köfte oldugunu bilelim ama senin tarifte uyuyor bize yanliz acisi az :super: sin genede sagol bizim yöremizdeki yemek cesitlerini yazdigin icin :oki:
vayyy anam vayyy ya su bizim türk mutfagi gibi mutfak varmi ya aciktim valla bu kadar istah acici resimler koymayin kilo aliyorum yaaa ellerinize saglik gardaslar cok güzel olmus ustam....