Enginarlı Kuru Fasulye

Son güncelleme: 03.06.2006 00:11
  • MALZEMESİ
    2,5 su bardağı beyaz fasulye
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kuru soğan
    1 adet büyük boy havuç
    2 yemek kaşığı limon suyu
    4-5 diş sarmısak (dövülmüş)
    1 adet defne yaprağı
    3 adet kesme şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı karabiber
    6 adet enginar (taze veya konserve)
    Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

    TARİF
    Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim.
    Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim. Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım.
    Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim.Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım.
    Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim. Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır.
    Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım. Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım.
#14.05.2006 22:34 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#03.06.2006 00:11 0 0 0