Sivilce Kuru Cilt mi Sever

Son güncelleme: 11.12.2010 14:17
  • cilt bakımı - sivilceli yüz bakımı - sivilceler en çok hangi cilt tipini sever


    Sivilce Kuru Cilt mi Sever, yağlı cilt mi?
    Karma ve yağlı ciltler, akneye daha yatkın. Baharatlı yiyecekleri çok tüketenler de risk altında. Hangi cilt tipine sahip olduğunu hala keşfedemediysen, bir an önce bir dermatolog ziyaret etsen iyi olur.

    Nasıl yok ediliyor?
    Sen de akne problemi yaşıyor ve bir uzmandan yardım almayı düşünüyorsan, işte seni bekleyenler...
    Yüzünü sabah akşam güzelce temizlemen istenir. Ayrıca doktorun, senin cildine uygun kurutucu etki gösteren ilaçlar önerecektir.

    Yüzüne, uzman tarafından meyve asitli maske ler uygulanır. Ayrıca akne, olduğu yerde kurutulup yok edilmeye, tıkanan noktalar temizlenmeye çalışılır. Her şeye rağmen etkili bir sonuç alınamazsa, antibiyotiğe başlanır.
    Ayda bir tahlil yapılır ve bu süreç, düzenli olarak takip edilir. Sakın unutma, aknelerden kurtulmak sabır isteyen bir durum. Üstelik iyi bir uzmana gitmeli, yoksa cildinde iz ve çukurlukların kalması riskiyle karşı karşıya kalabilirsin.
    Akneler bizi terk ederken, derecelerine göre arkalarından iz bırakabiliyor. Eğer bu izler krater şeklinde çökükse, cilde zımpara yapılıyor. Ya da bazı lazer cihazlarıyla çevresindeki krater soyulup çukurluğun seviyesine inmeye çalışılıyor. Kimyasal peeling ler de çözüm yollarından biri.




#11.12.2010 14:17 0 0 0