Kaymaklı Elmasiye

Son güncelleme: 30.06.2006 15:39
  • Malzemeler
    Jelatin 16 yaprak 40 gram
    Yumurta Beyazı 2 adet 60 gram
    Şeker 1 1/3 su bardağı 240 gram
    Limon suyu 1 tatlı kaşığı 5 gram
    Su 5 su bardağı 1 kg
    Şeker boyası (kırmızı) 1 yemek kaşığı 10 gram
    Kaymak 2/3 su bardağı 125 gram
    Yapılışı
    Jelatini soğuk suya koy 2 saat ıslat, sudan çıkar, bir tencereye koy, üzerine, yumurta beyazı, şeker, limon suyu ve 5 su bardağı su ekle, kısık ateşte, jelatin eriyene değin, karıştırmadan, 5-30 dakika kaynat, süz. Jelatinli sıvının yarısına şeker boyası kat, karıştır. Kalan sıvıyı, servis kaselerine böl. Üzerlerine boyalı sıvıyı paylaştır. Buzdolabında yarım gün donmaya bırak, üzerlerine kaymak koy.
#16.05.2006 21:13 0 0 0
  • emeğine sağlık harika paylaşımların için
#25.05.2006 09:35 0 0 0
  • TaRif icin Tesekkürler....
#26.05.2006 09:35 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 15:39 0 0 0