PIRASA MIHLAMASI

Son güncelleme: 13.06.2006 17:37
  • MALZEME:

    Pırasa 1 kg. Limon suyu
    6 çorba kaşığı Un
    1/2 su bardağı Su
    1/2 su bardağı
    Zeytinyağı
    1 su bardağı Tuz
    Yumurta 1 adet

    YAPILIŞI:
    Pırasaları ayıklayıp yıkayın. Yalnızca beyaz kısımlarını 4 cm.' lik parçalar halinde doğrayın. Tencerede su kaynatıp pırasa parçalarını içine atın. 15 dakika haşlayıp, sudan alın. Haşlanmış parçalardan birini elinize alıp, uzunlamasına yarıya kadar bölün. İç sargılarını çıkarıp pırasanın her bir katını yaprak biçiminde açın. Bu parçaları tuzlayıp, unlayın. Yağı bir tavada kızdırıp, pırasa parçalarını her iki yanı altın sarısı renk alıncayakadar kızartın. Bir tencereye üst üste bindirerek dizin. Yumurta ve limon suyunu çırparak karıştırın, suyu ekleyip, bu karışımı pırasaların üzerine gezdirin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. 10-15 dakika pişirerek ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.
#11.06.2006 14:01 0 0 0
  • teşekkürler
#13.06.2006 17:37 0 0 0