Pırasa çorbası

Son güncelleme: 24.05.2006 15:19
  • Pırasa çorbası
    KAÇ KİŞİLİK: 8
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
    PİŞME SÜRESİ: 30 dk
    Malzemeler:


    500 gr pırasa

    2 havuç, 1 patates

    1 soğan, 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek

    5 su bardağı su

    3 su bardağı et suyu

    1 çorba kaşığı tereyağı
    Terbiye için:
    2 çorba kaşığı un

    1 su bardağı süt

    1 yumurta

    Yarım çay kaşığı karabiber, tuz

    Hazırlanışı:
    *Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.

    *Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.

    *Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.

    *Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın. Tereyağını eritip üzerine gezdirin ve servis yapın.
#22.07.2004 02:47 0 0 0
  • ellerinize saglik cok tsk ler ederim
#10.05.2005 00:18 0 0 0
  • İLK DEFA DUYDUM YAW PIRASA ÇORBASINI İLGİNÇ SAOL DOSTUM...................
#10.05.2005 21:27 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağolasın GS2004
#21.09.2005 13:46 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:53 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 00:24 0 0 0
  • Emeqin ve eLine saqLık saoL !
#30.09.2005 14:50 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 07:07 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 13:15 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:51 0 0 0
  • teşekkür ederim
#27.12.2005 01:05 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#27.12.2005 09:54 0 0 0
  • emeğinize sağlık teşekkürler
#07.01.2006 17:08 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:20 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:35 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#24.05.2006 15:19 0 0 0