1 çorba kaşığı tereyağı
Terbiye için:
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
Hazırlanışı:
*Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç kez yıkayın ve iyice süzün.
*Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları temizleyip iri iri rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu soyup iri iri rendeleyin.
*Sebzeleri bir tencereye alıp 5 bardak su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 bardak et suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
*Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ekleyip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın. Tereyağını eritip üzerine gezdirin ve servis yapın.