Lucerna koleji orta 3 fen bilimi sınıfında okuyan Semih Biçere, toplama, çıkarma, bölme, çarpma, kare ve karekökü almada hesap dayanmıyor.
Okulda öğrenci arkadaşlarının kendisine hesap makinası adını taktığı Biçer bir milyona kadar olan sayıları toplayabiliyor, çıkarabiliyor, çarpabiliyor, bölebiliyor, karesini ve kara kökünü alabiliyor. Biçer birçok sayının hesabını hesap makinasından daha önce yapabiliyor. 17 yaşına yeni giren Biçerin bu özelliğini ilk keşfeden ilkokul öğretmeni olmuş. Öğretmen matematik dersinde tahtaya soru yazarken Biçer cevapları vermeye başlamış. Bu özelliğini 9 yaşlarında fark eden Biçer son günlerde kendi kendine çalışarak bu kabiliyetini geliştirmeye çalışıyor. Onun sınıfında bulunan öğrenci arkadaşları hesap makinesı kullanmıyorlar bir soru olduğu zaman hemen ona soruyorlar. Okulda derste hemen hemen hiç hesap makinası kullanmayan Biçer matematikte sorulan tüm hesapları en kısa zamanda kafadan cevaplandırıyor. Kendisine yönelttiğimiz onlarca soruyu hiç takılmadan cevaplayan Biçer bir çok sorunun cevabını da kesirli olarak verebiliyor. Sabahları kafasının daha iyi çalıştığını belirten Biçer öğleden sonra biraz zorlandığını ifade ediyor. Kendisine yönelttiğimiz her soruya yaklaşık 3.4.ve 5 saniye kadar düşündükten sonra cevap verebiliyor. Soru eğer kağıda yazılarak önüne konursa cevap biraz daha erken geliyor. Semihe yönelttiğimiz sorulara hesap makinası ile cevap arayan arkadaşı Bayram Asıldaş birçok kez Biçerden geri kalıyor.
Semih benim kardesim olur birazcik
saka bir yana masallah ya, cocuga nazar ederlerde sonra geri kalir... helal olsun semih sana insallah ömür boyu basarili ve mutlu olrsun