Erdoğan'ın U dönüşleri

Son güncelleme: 24.04.2011 15:10
  • hatipliği ile ünlü Başbakan, çok değil bir süre önce, Baykal için "Kapı önünde başka arkasında başka konuşuyor" dedi; ancak bu iddiasını doğrulayacak tek örnek dahi vermedi..

    Ben, kapı önünde başka arkasında başka konuşan kişinin Erdoğan olduğunu örnekler vererek göstermeye çalışacağım

    -Aklıma ilk gelen örnek, Başbakanın seçilmezden önce, kaldırma sözü verdiği dokunulmazlıklara dokunmaması , tam tersine onları savunması oldu.

    Demek Başbakan seçilmezden önce başka, seçildikten sonra başka konuşuyordu.



    -Almanya'da yüzyılın soygunu olarak nitelenen Deniz Feneri e.V davası sanıklarından Mehmet Gürhan'ı tanıyıp tanımadığı kendisine sorulduğunda, Başbakanın "Tanımıyorum dediğini, hemen ertesi gün, tanımıyorum dediği kişi ile birlikte çektirdiği boy fotoğrafının gazetelerde boy gösterdiğini anımsamayan yok gibidir.



    Devam edelim.

    -Son halk oylaması günlerinde, Başbakan, " Kılıçdaroğlu'nun memur, kendisinin ise işçi emeklisi olduğunu söyledi. Çok geçmedi, Başbakanın işçi emeklisi değil, memur emeklisi olduğu belgelendi.

    -Yine aynı günlerde, Başbakan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yakınında helikopter pisti bulunan havuzlu villada Başbakanın kiracı olarak oturduğunu açıkladı, çok değil birkaç gün sonra Başbakanın oturduğu lüks villanın Başbakanın oğluna ait olduğu tapu kayıtlarıyla ortaya çıktı.



    Daha önemlileri var:

    Yasama ve yürütmeye tam egemen iken bunlarla yetinmeyip yargıyı da ele geçirmek için beyaz gömlek giyerek yola çıkan Başbakan, bu girişimini, ileri demokrasiye gidiş olarak pazarladı. Üç erkin (yasama, yürütme ve yargı) üçünü de tek elde toplamanın "dikta" demek

    olduğunu ustaca gizledi.

    -Gene Başbakan, bir yandan, BOP Eşbaşkanı olarak, Irak'ı işgal eden silahlı güçlerin başarısı için duacı olduğunu söylerken, öte yandan Filistin halkı için eşiyle birlikte gözyaşı döktü.

    Sıraladığım bu örnekler, Başbakanın bir dediğinin diğerini tutmadığını, daha da önemlisi, sözleriyle davranışları arasında çarpıcı çelişkiler bulunduğunu açık ve net bir biçimde göstermektedir.

    Bitmedi.

    -NATO'nun Füze Savunma Sisteminin Türkiye'ye yerleştirilmesinin tartışıldığı günlerde, Başbakan, açık ve net bir biçimde, "Kumanda bizde olmazsa kabul etmeyiz" dedi.

    -NATO'nun Lizbon toplantısında biraderi Gül, NATO'ya "Evet" derken, Başbakandan tık çıkmadı.

    -Başbakan ve takımı, Lizbon dönüşü "İran'ı hedef göstertmedik" diye övünürken, Sarkozy'nin "Biz kediye kedi deriz, İran hedef" demesi, bir çuval inciri berbat etti.

    Gelelim son örneğe:

    Libya olaylarının başlangıç aşamasında, NATO'nun Libya'ya müdahalesinin konuşulduğu günlerde , Başbakan, kesin kararlılık ifade eden gür bir sesle ve her zamanki gibi efece bir tavırla, "NATO'nun Libya'da ne işi var" diyerek emperyalist güçlerin Libya saldırısına karşı çıktı.

    Başbakan bu çıkışıyla, göğsüne kendi elleriyle "İnsan hakları Nişanı" takan Kaddafi'nin yanında yer alacağı izlenimi yarattı.

    Aradan çok değil, üç-beş gün geçtikten sonra, Başbakan, Libya'ya silahlı askeri güç gönderilmesini öngören Hükümet tezkeresinin karara bağlanmasını dahi beklemeden Türk deniz ve hava kuvvetlerini Libya açıklarına gönderdi.

    Gene çok geçmedi. Libya'ya saldıran tüm güçlerin komutası, Başbakanın "Libya'da ne işi var" dediği NATO'ya geçti.

    -Şimdi vatandaş Başbakana soruyor.

    Almanya, NATO üyesi olduğu halde bu acımasız saldırıya katılmazken Türkiye'nin Libya'da ne işi var?

    Başbakanın "Komuta bizde olmazsa izin vermeyiz" dediği, NATO'nun Füze Savunma Sistemi,Türkiye'de, gene Başbakanın "Libya'da ne işi var dediği NATO, Libya'da.

    Gel de kafayı üşütme.

    Bu kişiler ülke mi yönetiyor, yoksa halkla alay mı ediyor?

    -Başbakan çaresiz. Saldırı güçlerine destek verdiğimizi, NATO komutası altındaki askerlerimizin savaşa katıldığını gizlemek için sığınmacılara yaptığımız insani yardımları öne çıkararak gizleme dışında yapabileceği bir şey yok

    -Ya Başbakanın, dün yaptığı konuşmada "NATO müdahalesine başından beri karşı olmadığımızı " söylemesine ve Kaddafi'ye,"şehirlerden çekil talimatı" vermesine ne demeli?

    Görünen o ki işimiz Allah'a kaldı.



    Allah 12 Haziran sonrasını ülkemiz ve halkımız için hayırlı eyleye!

    Amin.

    necati CEBE
    http://www.muhalifgazete.com/9414-Necati-Cebe.htm
#09.04.2011 21:16 0 0 0
  • Çok güzel değinmişsin arkadaşım. Bende sabah akşam burada insanlara birşey anlatıp kendimden şüphe etmeye başlamıştım. Yani kusursuz bir başbakanımız var bunu ve biz körüz de görmüyormuyuz yoksa tam tersimidir. İnsanlar hayran olduğu kişilere kötü şeyleri yakıştıramazlar ve Başbakanın bu kadar çok hayranı ve takipçisi varsa çalsa çırpsa vatanı satsa dahi hayranlarının gözü o kadar körki bunu görmemek için ellerinden geleni yapacaklar biz "bakın işte orada yanlış birşeyler oluyor" diye çırpınırken yok bak bu tarafta güzel şeylerde var deyip bize bir tane güzel şey gösteremeyenlere fazlamı tepki gösteriyoruz. Bir örnek de ben vermek istiyorum bu konu çok fazla canımı sıkıyor.

    Söylermisiniz hani 12 eylülcülere ne yapıldı birisi bana söyleyebilirmi. Yapılan yasa değişikliğinde AKP yargıyı ele geçirmek istiyor diye bağırdık durduk buralarda, hani nerede kimi yargıladınız. İşsizlik cumhuriyet tarihinin en üst seviyelerine ulaşırken yerli üretim yerlerde sürünüyor, bu ülkeye ne kadar güzel şeyler yaptınız. Cumhuriyet tarihi bu cehaletle dibe vururken sizde buna verdiğiniz destekle gurur duyarsınız.
#09.04.2011 22:16 0 0 0
  • saol arkadaşım ama bakıyorumda,kılıçdaroğlunun bir salvosu için ortalıgı birbirine katan main-board ahalisi PEK BİR YANDAŞ çıktı,,erdoğanın yalanları için sesi çıkan olmuyor hiç
#11.04.2011 09:12 0 0 0
  • al birini vur ötekine misali ama sunu söylemedende olmaz akp yanlısı deyip kızıyorsunuz ama chp yanlısı olarak savunduğunuz insanın dürüstlüğünden bahsediyorsunuz yani yanlışa yanlışla karşilik vermek gibi kılıçtaroğlu baykal bunlar dürüst siyasetçiler değiller sizde boşuna kendinizi yormayın tayyip bunu yapti baykal dürüst die
#11.04.2011 20:04 0 0 0
  • onu bunu bilmem,erdoğanın tek ayak üstündeki YALANLARIN dan bir demet sundum ben :)
    bu kadar tutarsız bir başbakanmı olur,bir gün şöyle diyor öteki gün başka şey söylüyor.
    bu arada akpartili değilim diyen bir sürü kişi var burda ama akpartiyede hiç laf söyletmiyorsunuz ne iş
#11.04.2011 21:00 0 0 0
  • senin akp ye laf sölemen beni bağlamıyor ama senin chpyi dürüst bi parti göstermen baykalı kılıçtaroğlunu dürüst göstermen sadece beni güldürüyor
#11.04.2011 22:12 0 0 0
  • gül bakalım,sen ve senin gibilerde inan bizleri daha çok eğlendiriyor

    çünkü tayyip gibi sahtekar,yalancı,dini bu kadar istismar edip aksine memleketi hortumlayan bir şahsiyete helal olsunki sizin gibileri ayakta uyutmayı becerebiliyor,,ona OSCAR ödülü vermek lazım aslında,,her babayiğitin harcı değil bu meziyet
#11.04.2011 22:54 0 0 0
  • Kimse CHP den bahsetmiyor zaten zalim arkadasın yazdığı yazıda CHP ismi geçiyormu iyi bak ya da benimkine. Hatta bence önce yazıyı okuda neden bahsettiğini anla kavra anlamazsan biz bıkmayız anlatırız EĞİTİM ŞART, elimizden geleni yaparız...
#11.04.2011 23:31 0 0 0
  • Kimse CHP den bahsetmiyor zaten zalim arkadasın yazdığı yazıda CHP ismi geçiyormu iyi bak ya da benimkine.

    onlarda görüyor bunu ama OTOMOTİK olmuşlar ufuk dostum,,AKP nin otomotik savunma mekanizmaları olmuş hepsi.

    yukarda tayyipin bütün söylediği yalanları ekledim konu olarak,,hiç biri ortalıkta kalmadı nerde bu millet nerede bu devlet beee
#12.04.2011 10:50 0 0 0
  • yahu siz işinize geleni anlamak yerine söyleneni anlayın eğitim şart diyorsunuz daha kendinizi bile anlamakta eğitememiş insanlarsiniz diyorsunuz tayyip bunlari yapti tamam savunmuyorum da ama heman arkasindan kılıçtaroğlu baykal reklamı giriyor araya madem dürüstsünüz bunu kanıtlayın baykal kılıtaroğlu reklamını gecin bu reklamları bu halk yermi?yani tayyip dürüst siyasetçi değil baykalla kılıçtaroğlu cok dürüst siyasetçi öylemitayyip dürüst değil bunu kabullenmişiniz ama bunlarinda sahtekar olduklarini öğrenirseniz dürüst olursunuz yoksa akp şakşakçisi diye kiziyonuz ya millete sizde chp şakşakçisi olarak kalırsınız!!!ayrıca ben akpli değilim ama herzaman doğrudan yanayım...bide chp ismi gecmiyor diyorsunuz buram buram chp reklamı bu yazi baykalı savunmak yerine akpnin hatalarını yazin işinize geldiği gibi siz savunun chpyi birde demişiniz tayyip islamı kullanıyor diye tamam chp neyi kullanıyor laiklik ve kemalizim diyerek kafasina göre ülkeyi yönetmeye çalişan insanlar topluluğu,2parti arasinda pek bi fark yok anliyacağiniz, en baştada söylediğim gibi kendiniz calip dinlemek yerine söyleneni anlayın yeter,al birini vur ötekine,tabi anlayabilirseniz bende size anlatırım anlayıncaya kadar.
#12.04.2011 11:27 0 0 0
  • Arada bir olsada dogruyu söylüyor canim, okadar yüklenmeye gerek yok sayin kilicdarogluna.. Allah konusturuyor diyorum

#12.04.2011 15:31 0 0 0
  • yahu adamın dili sürçmüş bunlarlamı avunuyorsunuz sizler,ne kadar komiksiniz haa

    tayyipin söylediği ama yapmadıgı sözler binleri aşmış,çok ama çok komiksiniz haa

    kılıçdaroğlunun sürçen dilini bırakında,,açtıgım konudaki tayyibin yalanları için neler düşünüyorsunuz,,hangisine yalan diyebilirsiniz ondan bahsedinde görelim
#12.04.2011 19:03 0 0 0
  • Hakikatten ya :) dili sürçmüş görüyorsun kalkıp bunumu yayınlıyorsun. Tayyip bir gün siyah dediğine 3 gun sonra kara diyor. o videoları da koysana arkadasım.
#12.04.2011 20:54 0 0 0
  • zalim nik değiştirip gelen birini hatırlattı bana fazla uğraşama değmeyecek biri :)
#12.04.2011 21:37 0 0 0
  • bilmem kimi hatrlattım ama güzel anılar bırakmamış o kişi heral sende
    bu arada kimmiş o müthiş şahıs teprik edecem
#12.04.2011 21:40 0 0 0
  • ha ha ha aynaya bak görürsün o şahsı senden farkı yoktu
#12.04.2011 21:42 0 0 0
  • o zaman helal olsun o kardeşime,çok eziyet etmiş sana
#12.04.2011 21:44 0 0 0
  • he eziyet etti :D o kim eziyet etsin.. yani sen kimsin farklı niklerle gelip ona buna sataşmaktan başka ne biliyon...

    neyse nikin adam yerine konulduğu zaman diğer nikin çizilir ne de olsa ... sen devam et
#12.04.2011 21:45 0 0 0
  • kardeşim esrar filanmı çektin sen nikini bile yeni görüyom senin
#12.04.2011 21:47 0 0 0