Biberli Ekmek

Son güncelleme: 23.09.2006 00:29
  • 1 paket un 1 mayalı ekmek hamuru Tuz İçi:200 gr salça biber 300 gr taze peynir 300 gr taze çökelek 1 portakal kadar tuzlu yoğurt 50 gr çörek otu 50 gr küncü (susam) 1 çorba kaşığı kuru veya taze doğranmış zahter 1 bardak dövülmüş ceviz içi 1 kahve fincanı nar ekşisi 1 kg zeytinyağı 1 büyük baş soğan

    YAPILIŞI

    Mayalı hamur unla, biraz suyla ve tuz ilavesiyle çok iyi yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir ve yumurta büyüklüğünde yuvarlak parçalara ayrılır. Diğer tarafta bütün iç malzemeleri iyice karıştırılır. Zeytinyağının yarısı içç malzemeleriyle karıştırılır. Zeytinyağının yarısı ayrılır. Hamur tahtası yağlanır ve yumaklar zeytinyağı sürülerek elle çok ince açılır, uçlarından birbirinin üstüne katlanır. Hazırlanan iç üstüne konarak tekrar zeytinyağı gezdirilip orta ısılı fırında pişirilir.
#07.07.2006 08:14 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#10.07.2006 17:59 0 0 0
  • AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
#17.07.2006 14:33 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 22:13 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#23.09.2006 00:29 0 0 0