BiBERLi EKMEK (PATATESLi)

Son güncelleme: 30.08.2007 10:52
  • Hazır 22 ekmek hamuru Orta büyüklükte 3 patates 1/2kg çökelek 1 kahve fincanı toz biber 100 gr zeytinyağı 1 paket susam Kimyon

    YAPILIŞI

    Patatesler haşlanır,dövülerek püre haline getirilir ve hamura katılır. Zeytinyağının yarısı ilave edilerek yoğurulur. 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Bir kap içinde çökelek,toz biber,susam,kimyon ve biraz zeytinyağı karıştırılarak iç hazırlanır. Bir tepsiye zeytinyağı sürülür. Hamur iri ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye aralıklı dizilir. Hazırlanan malzeme üstüne konarak elle hafif bastırılır. Fırında pişirilip servise sunulur.
#07.07.2006 08:15 0 0 0
  • ellerine saglık
#10.07.2006 17:59 0 0 0
  • AFIYET OLSUN ELLERINE SAGLIK TESEKKÜRLER
#17.07.2006 14:31 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 21:57 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler.
#28.09.2006 00:03 0 0 0
  • offf yaaa aaahhhh aaaahh uzun zaman oldu yemeyeli

    annecim bir ara eve geleyimde yapıver nolurrrr

    en sevdiğim yöresel tatlardandır bu tarifin kendileride
#10.07.2007 10:44 0 0 0
  • sanırım ekmek hamurunun sayısında bir karışıklık olmuş

    2 ekmek hamuru ile denemek gerekir
    teşekkürler ellerine sağlık
#12.07.2007 10:23 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.07.2007 19:38 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.08.2007 21:20 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#30.08.2007 10:52 0 0 0