YEŞİL ELMA TATLISI

Son güncelleme: 29.09.2006 00:53
  • Malzemeler:
    - 4 adet sert elma,
    - 8 adet kuru incir,
    - 6 çorba kaşığı çekilmiş badem,
    - 3 çay fincanı toz şeker,
    - 1 tatlı kaşığı tarçın,
    - 1,5 su bardağı sıcak su,
    - 1/4 çay kaşığı yeşil gıda boyası.

    Yapılışı:
    İncirleri sıcak suda bekletin. Yumuşayınca saplarını ayıklayıp, ince ince doğrayın. Elmaları soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limon suyu ile ıslatın. Tencereye dizin. İncir, badem ve tarçını karıştırıp, elmaların içlerini kaşık yardımıyla doldurun. Şeker, su ve gıda boyasını bir kapta karıştırıp, üzerine gezdirin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pişirip, şurubu adalaşınca ateşten alın. Üzerine kaymak veya krem şanti koyarak, servis yapın.
#09.07.2006 16:47 0 0 0
  • tarif için teşekkürler arkadaşım
#10.07.2006 00:13 0 0 0
  • Tariflerin için tesekkürler Paylasimin için ELLERINE SAGOLSUN SONSUZ
#16.07.2006 19:32 0 0 0
  • Ellerıne Saglık
#19.07.2006 17:20 0 0 0
  • eline sağlık çok güzeldir eminim
#20.07.2006 09:54 0 0 0
  • güzel paylasim icin saol...
#21.09.2006 09:38 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:53 0 0 0