Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'sinden Sonra BBP'den 'Akıllı Proje'

Son güncelleme: 04.05.2011 12:07
  • seçim vaadleri - büyük birlik partsi seçim programı - akıllı proje
    Çılgın Proje'sinden sonra BBP'den 'Akıllı Proje'
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'si için "Devlet adamının yüksek hayalleri olması gerekir" diyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP'nin de 'Akıllı Projesi' olduğunu ifade etti. Bahçeli ile Erdoğan arasında yaşanan 'Bozkurt' polemiği için ise Topçu, "Bozkurt bir semboldür. Bunun bir sembol olduğunu bilerek yapılan konuşmalar milliyetçi camiayı ve ülkücü gelenekten gelen birisi olarak beni üzdü" ifadelerini kullandı.

    BBP Genel Başkanı Topçu, Pakistan'da gerçekleşen sel felaketinin ardından parti tarafından bu ülkede yaptırılan konutların açılışını gerçekleştirmek üzere Pakistan'a gitti. Pakistan yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, Başbakan Erdoğan'ın 'Çılgın Proje'sini değerlendirdi. Projenin rant alanı yaratmak için ortaya çıkmadığını kaydeden Topçu, "Devlet adamının yüksek hayalleri olması gerek. Ecdadın öyle hayalleri var. Atilla Orta Asya'dan Roma'ya nasıl gelmiş? Daha özgün eleştiri yapmalıyız. Ben de eleştiririm. Meselelere ecdat gibi bakmalıyız" dedi.
    Projenin animasyonunu beğenmediğini aktaran Topçu, "Sayın Başbakan çılgın dedi. Ancak, animasyon onun heyecanına ve çılgınlığına uygun bir animasyon değil. Fizibilite yok. Sayın Başbakan 'Proje iki yılda hazırlanacak' diyor. İki yılda bir fizibilite raporu çıkarılmalıydı. İstanbul 8 bin yıllık tarihe sahip. Proje, uluslar arası hukuka uygun mu?, Çevreye uygun mu? Hepsi irdelenmesi gereken, uluslar arası kamuoyunu tatmin etmesi gereken konular. Peşinen 'İstemezuk' anlayışı doğru değil. Muhalefetin ve iktidarın da üslubunu değiştirmesi gerekir" şeklinde konuştu.


    BBP'NİN AKILLI PROJESİ: FIRAT İLE KIZILIRMAK'I BİRLEŞTİRMEK
    BBP'nin de 'Akıllı Projesi' olduğunu vurgulayan Topçu, "Projenin fizibilitesi hazırlanıyor. 1400 koddan 900 koda ineceğiz. Fırat ile Kızılırmak'ı buluşturup, Orta Anadolu ve İç Anadolu'yu sulayacağız. BBP'nin akıllı projesi dediği Fırat ile Kızılırmak'ı buluşturmak. Aşkale'den başlayıp Erzincan'ın Kerkit Vadisi, Tokat'ın alt tarafından Çankırı, Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Kırıkkale'ye kadar bozkırı sulamak. Bu akıllı bir projedir. Buna bakabilirler" diye konuştu.
    BOZKURT POLEMİĞİ
    Başbakan Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında yaşanan 'Bozkurt' polemiği sebebiyle Erdoğan'ı eleştiren Topçu, "Bozkurt bir semboldür. Mustafa Kemal Atatürk zamanında paralarda resmi olmuştur. Bunun bir sembol olduğunu bilerek, yapılan konuşmalar milliyetçi camia ve ülkücü gelenekten gelen birisi olarak beni incitti. Maksadı aşan laflar etmemek lazım. AK Parti içinde milliyetçi orijinden gelen bakanlar var. Zafer Çağlayan mesela. Mutlaka o da incinmiştir. Küfretmeden de siyaset yapılır. Yapıcı olmak lazım. Yukarıda olanlar aşağıyı geriyor" şeklinde konuştu.


    ALİYA İZZET BEGOVİÇ VE MEHMET AKİF ERSOY KÖYÜ
    Pakistan'a yapılan yardımlar konusunda da konuşan Topçu, Pakistan'ın büyük bir felaket yaşadığını ve orada birçok Türk resmi ve özel yardım kuruluşunun faaliyet yürüttüğünü söyledi. Pakistan'a kurulan ilk köyün isminin rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu olduğunun altını çizen Topçu, yeni açılacak köylerin isimlerininin Aliya İzzet Begoviç ve Mehmet Akif Ersoy olduğunu anlattı. Bundan sonra açılacak köylerin isimlerinin ise Hoca Ahmet Yesevi ve Şeyh Şamil olacağını sözlerine ekledi.
#29.04.2011 08:08 0 0 0
  • vaatlerde bulunmak güzeldir belki, vaatleri dinlemekte güzel oluyo doğrusu :D
    ama bence önce memuruna emeklisine çalışanına yüzde kaç zam yapacaklarını açıklasınlar
    açlık sınırının altında binlerce aileye ne vaat ediyorlar onu bir görelim.
#29.04.2011 09:47 0 0 0
  • dilin kemigi yok onada bir çılgın miktar belirlerler sen tasalanma
#29.04.2011 15:20 0 0 0
  • yok onu söleyemiyorlar çünkü sölediği zaman geri alamayacağını biliyor aralığın son günlerinde verirler bi 50-60 tl zam oldu bittiye gelir gene.bozdur up bozdurup harcarlar bu devletin çalışanları ve dua ederler istanbula yeni bi kanal yapdırttık fırat ile kızılırmak birleşti vergilerimizle bizim emeğimizle diye
#29.04.2011 19:05 0 0 0
  • memura gelen zammın haddi var hesabı yok
    araştırmadan eleştiri yapıyorsunuz (:
    2001 yılında 300 küsürlerde olan en düşük memur maaşı şimdi 1.400 küsürlerde. tabi sırf eleştiri yaptığınız için bilmezsiniz (:
#29.04.2011 19:10 0 0 0
  • yok heralde aykızın babası emekli yada devlet memuru
#29.04.2011 22:29 0 0 0
  • benim babam olması gerekmiyor çevrenize bi baksanıza emekliler nasıl yaşıyor,yaşıyorlarda denmez yaa
#29.04.2011 22:41 0 0 0
  • benim çevremdeki emekliler gayet iyi yaşıyor (:
#29.04.2011 23:20 0 0 0
  • buradada

    hem emekliliy ikramiylerini alıyorlar hemde
    ek iş yapa biliyorlar
    yani iki maaş birden alıyorlar
#30.04.2011 00:01 0 0 0
  • buradada

    hem emekliliy ikramiylerini alıyorlar hemde
    ek iş yapa biliyorlar
    yani iki maaş birden alıyorlar

    o dediğin emekli ikramiyesiyle bir ev bile alamıyorlar hele tek maaşla geçinenler gerçekten çok zor durumda.tabii görmek istemeyene anlatmak bir işe yaramıyor bunları yaşamak lazım Allahta yokluğu kimseye yaşatmasın hem adı üstünde emekli.bakalım ek işte çalışmak için sağlığı uygunmu.bunca sene devlete emek verip yaşlılığında ek işte çalış demek ne kadar adil sence.
#30.04.2011 09:37 0 0 0
  • sadece devlete çalışanlar mı emekli oluyor
    o zaman askerlik yapan herkes emekli sayılsın (: askerlikten sonra hiçbiri çalışmasın emekli maaşıyla yan gelip yatsın (:
    benim amcalarım emekli dayılarım emekli, hepside bina dikti hepsininde altında arabası var çok şükür.
    sorun nerde biliyormusun? paranın değerini iyi bilmemekte. öyle her aklına estiğinde para harcamakta.
    bu gün bir emekli mmaşıyla bir ticari taksi şöförünün aldığı para aynı mı.
    taksi şöförü gün gelir siftah yapmadan evine gider gün gelir 5 lira gün gelir hiç işe çıkmaz.
    ama onlar neden emekliler kadar feryat figan etmiyor. çünkü alın teriyle kazanılan para ne kadar olursa olsun insanı doyurmaya yetiyor, ama evde otururken gelen para sadece mideyi genişletiyor, mide genişledikçe habire istiyor tabi.
#30.04.2011 14:10 0 0 0
  • e agile sigortası yapacak ya küfürbaz haydo(kemal kılıçtaroglu)

    ya şaka bi yana
    gerçektende zor ama tek sıkıntı bu deyil
    mesela başörtü yasagı hala devam ediyor
#30.04.2011 19:08 0 0 0
  • konuyu gene başörtüye getirdin yaaa başörtü sosyal bir problem şimdi maddi problemleri konuşuyoz evet sokaktaki emekli eşi ayşe teyzem tek kalmış, kocasının emekli maaşıyla yaşamaya çalışıyor evi kira çocukları okuyor mutfak masrafı evin sabit giderleri ucu ucuna yetiştiriyor belki başka bir gider çıkmasın diye dua ediyor çıkarsa borçlanacak çünkü.sonra borcunu ödeyemeyecek çünkü gelir belli gider belli.
#30.04.2011 19:19 0 0 0
  • o ayşe teyze varya onun birde kızı var adı elif veya zeynep
    isim farketmez yani
    üniversite okuma hakkı elinden alınmış
    nedenmi başörtüsü

    bir subay annesini düşüen askeri doktora gidecek ama nizamiyeden içeri almıyorlar
    nedenmi
    tayzemin başı örtülü

    oglu işten atılmasın diye
    başı açık fotograf çektiren anneleri düşün

    bir insan az para ile açlıktan ölmez
    ama insanın inancını elinden alırsa işte o zaman ölür
#30.04.2011 20:20 0 0 0
  • bir insan az para ile açlıktan ölmez dediğin gibi (: insan yaşama hakkı elinden alındığı zaman ölür. eğer bir ülkede müslüman öğrenciler cuma namazı kıldı diye ülke ayağa kalkıyorsa insan o zaman ölür
    ve buda benden bi terane olsun.
    bir insan nasıl olsa 600 lira maaş veriyorlar fakirlere, ben yan gelp yatayım ay başında paramı alayım dediği zaman, boş oturmaktan ölür
#30.04.2011 20:24 0 0 0
  • ya ne projesi bırakın bu işleri..
    bunlar seçim kandırmacası
    emekliye verdikleri para ortada millet kıt kanaat geçiniyor borclar tavan yapmış
    projelere para yatırcana önce vatandaşını doyur sonra git proje yap
    yollar çukur dolu
    inşaatlar yarım kalmış
    2 yıldır bi sağlık ocağını tamamlayamadılar
    bunlara para yok projeye var
    BIRAKIN BU İŞLERİ YAA
    eski görevlerinizi tamamlayın önce sonra gidin yenisine başlayın..
#30.04.2011 20:37 0 0 0
  • brader bi o konuyu işledik sen bizi geriden takıp ediyon
#30.04.2011 20:38 0 0 0
  • bir insan az para ile açlıktan ölmez
    az para ile ölmez tabii insanlar herşeye direnebilir katlanabilir ama bazı olaylarda öncelik vardır. benim ayşe teyzem kıt kanaat geçinirken devlet elindeki parayı böle projelere harcarsa olmaz önce vatandaşın refahını sağlamak zorundalar sonra bu projelere sıra gelir.
    haaa projeler çirkinmi değil uygulanırsa belki fevkalede olur ancak herşeyin sırası var.inanç meselesine gelince onu başka uygun konuda tartışırız çünkü bu konu sunulan proje konusu.
#30.04.2011 20:54 0 0 0
  • peki ya doğru olan ne herşey seçim kandırmacasıysa.
    fakirlere 600 lira vermek mi
    Zaten tamamlanmış olan konya-ankara hızlı tren yolunu döşeyeceğim deyip milleti kandırmak mı. 2 oy için meydanlarda ana avrat düz gitmek mi. yoksa henüz 10 yaşında olan çocuğa sigortadan maaş bağlamak mı.
    türkiye iyi yerlere gidiyor ve hepiniz bunun farkındasınız. farkındasınız ama kabullenemiyorsunuz. sizin şakşakçılığını yaptığınız kişilerin bunları yapmaması, parayı cebe indiregandi yapması zorunuza gidiyor
    bu gün burda türkiyenin %25 inin savunduğu bir lider, bay kemal; ssk yı bitirdi resmen iflasın eşiğine getirdi.
    chp senin olduğun yere sağlık ocağı yaptımı, mhp yaptı mı, veya diğerleri, bu hükümet yapmak için başlamış, başlamak bitirmenin yarısıdır. yani az kaldı sabret.
    herkes emekli maaşı diyor da bu gün bi emeklinin aldığı parayı biliyormusunuz. madem o kadar az, söyleyinde bizde bilelim kınayalım (:
    siyaset çoluk çocuk işi değil, siz yaşınıza göre şeylerle uğraşın. bırakında o işi bilenler yapsın.
    şu an türkiye ortadoğunun lideri konumundaysa bunu bu hükümete borçlusunuz,
    Eğer kişi başına düşen milli gelir 8 yılda %200 arttıysa bunu bu hükümete borçlusunuz
    2001 de %60 larda olan enflasyon canavarı şimdi %4 te ise bunu bu hükümete borçlusunuz.
    eleştiri yapmadan önce araştırmayı öğrenin, senin küçümsediğin proje (kanal istanbul) tamamlandığı zaman 15.000 işsize iş imkanı sağlayacak. tamamlandıktan sonra etrafındaki şehirleşmenin getireceği iş imkanını hiç saymıyorum. böyle bir projeyi hayata geçirmek bile bir sürü insana iş imkanı sağlıyor

    bizim işimiz bu, ecdadımız düşünür biz yaparız ( marmaray, kanal istanbul)
#30.04.2011 20:56 0 0 0