Börülce Pilaki

Son güncelleme: 19.08.2006 21:40
  • Malzemeler

    2 su bardağı kuru börülce
    Tuz
    1 adet havuç (küp küp doğranmış)
    Süslemek için dereotu
    1 adet patates (küp küp doğranmış)
    2 adet kuru soğan
    3 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 diş sarmısak




    Yapılışı

    Börülceleri 2 saat ılık suyun içinde bekletin. Suyunu süzüp, yeniden su koyarak 20 dakika haşlayın, süzün. Bir tencerede soğanları zeytinyağında sarartın. Üzerine patates ve havuçları ekleyip, 1-2 dakika ateşte çevirin. Börülce, tuz, şeker, salça ve ince rendelenmiş sarmısağı katın. 4 su bardağı sıcak suyla, 45 dakika kısık ateşte pişirin. Ilınınca dereotuyla süsleyerek servis yapın.
#02.08.2006 16:45 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#19.08.2006 21:40 0 0 0