kuru börülce salatası

Son güncelleme: 24.08.2007 23:33
  • malzemeler

    100gr. kuru börülce (6 saat suda beklettim)
    - 2 baş taze soğana
    - yarım demet maydanoz
    - yarım demet dereotu
    - yarım limonun suyu (Ladido biraz sirke koyuyormuş)
    - 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    - tuz, biber, acı pulbiber ve biraz kimyon
    yapılışı
    1- Börülceleri pişirin. (Ben yine düdüklü tencere kullandım. Kapaktaki ikinci halka çıktıktan sonra 4-5 dakika hafif ateşte pişirdim.) İstediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra süzün ve soğuk suyla çok kısa yıkayın. Hemen zeytinyağı, limon suyu ve baharatlarla karıştırın.
    2- Sofraya getirmeden önce ince doğranmış maydanoz ve dereotu ile karıştırın.

    (Bu salata tarifini okuyanlar, senin salataların hep aynı; maydanoz, dereotu, taze soğan diyebilirler :) Ama domates, salatalık, biber ve daha bir sürü sebzeyi yemediğim için salatalar mecburen böyle bir kaç temel maddeden oluşuyorlar. Sizler içine sivri biber, havuç, vs. ekleyebilirsiniz.)
#29.03.2007 17:14 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:33 0 0 0