ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ

Son güncelleme: 19.03.2006 22:07
  • 2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)
    3 adet Kuru Soğan
    5-6 diş Sarımsak
    2 adet Domates
    2 tane Havuç
    1 demet Maydanoz
    1 bardak Zeytinyağ
    2 Kesme Şeker
    yeterince Tuz

    Malzemeler ; 4 kişi için Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır.

    Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur.

    Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice pişirilir.


    Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır.

    Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır.
#01.11.2005 00:30 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:44 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:12 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:41 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:07 0 0 0