yeşil vadi salatası

Son güncelleme: 01.10.2006 13:44
  • Malzemeler

    patates 100 gr
    soğan 50 gr
    sarmısak 10gr
    süzme yoğurt 100gr
    havuç 25gr

    dereotu 1 bağ
    tereyağı 100gr
    Tuz,pul biber vekarabiber yeterince

    Yapilis Tarifi
    patatesleri iyice yıkayıp soyulmamış vaziyette haşlamaya bırakırız.
    diğer tarafta soğanı çok ince şekilde kıyarız,havucu rendeleriz.tereyağını tencereye atıp sarmısakları,soğanı ve havucu kavururuz.10 dakika orta ateşte kavurup ocaktan alırız.patatesleri haşlayıp ocaktan alırız.soğuk su ile soğuturuz.sonra soyup makinada püre haline getiririz.kavurduğumuz malzemeleri patatesin içine ekleriz.baharatlarınıda ekleriz. pasta veya kek kalıbını yağlayıp kalıbın içersine boşaltıp hafifce bastırırız.sonra buzdolabında yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakırız.süzme yoğurdugüzelce çırparız.püreyi dolaptan alıp bir tepsiye ters çevirir.pürenin üzerine yoğurdu dökeriz.dereotlarını ince ince kıyıp yoğurdun üzerine serperiz.....AFİYET OLSUN...
#14.08.2006 00:28 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:27 0 0 0
  • paylaşımların için teşkkürler ellerinize saglık
#09.09.2006 00:03 0 0 0
  • güzel bir tarif elleriine sağlık
#09.09.2006 09:20 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#19.09.2006 16:14 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#01.10.2006 13:44 0 0 0