TATLI KETE -TUZLU KETE

Son güncelleme: 20.10.2006 22:08
  • Malzemeler:

    1 Paket Kati Yağ
    Aldığı kadar un
    1 Su bardağı Seker
    Hamur Malzeme
    2 su bardağı sut
    1 paket yas maya
    1 Yemek kasığı tuz
    Aldığı kadar un
    İç malzemenin yapılışı:

    1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz.(Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız.)
    Yapılışı:

    Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
    Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz.Küçük Küçük bezeler yapıyoruz.
    6 tane bezeyi tek tek acıyoruz.Yağlayarak üst üste diziyoruz.
    Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz.
    Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz.
    Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz.üzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz.
#19.08.2006 13:19 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:50 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.09.2006 23:43 0 0 0
  • superısı teşekkürler ellerine sağlık
#16.10.2006 14:04 0 0 0
  • eline emine saglik..
#20.10.2006 22:08 0 0 0