Porsiyon adedi: 6 kişilik
İçindekiler Ölçü
Un 5,5 su bardağı
Tuz 1,5 yemek kaşığı
Kuru maya 3/4 yemek kaşığı
Şeker 1 tatlı kaşığı
Süt (ılık) 1,5 su bardağı
Margarin 3/4 su bardağı
Yumurta 1 adet
Yapılışı
Unu geniş bir kaba eleyin, 3/4 su bardağını ayırın, kalan una tuz ekleyin, karıştırın, ortasını açın. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı sütle ezip unun ortasına koyun, üzerine biraz un serpin, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. Margarini eritin, 1 yemek kaşığı ile tepsiyi yağlayın, 2 yemek kaşığını ayırın. Kalan yağı una katın, kalan sütü azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın, ele yapışmaz duruma gelene değin, yaklaşık 5 dakika yoğurun, ısıyı koruyarak 1 saat mayalandırın. Ayrılan 2 yemek kaşığı yağa, yarım su bardağı un katın, hafif sararıncaya değin 3-4 dakika kavurun, ocağı kapatın, altıya bölün. Hamuru, eli unlayarak altı parçaya ayırın, bezeler yapın, her bezenin ortasını kalan undan kullanarak avuç içinde çukurlaştırın, kavrulmuş unu koyun, kapatın, ters çevirip tepsiye koyun, kalınlığı 1.5 santimetre olacak şekilde yassılaştırın, çatalla birkaç yerinden delik açın. Yumurtayı çırpın, hamurların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun