Keten Tohumu içerdiği omega - 3 ve omega - 6 yağ asitleri ve genel sağlık açısından önemlidir. Bunlar özellikle kolesterol düşürür, kemik-eklem rahatsızlıklarına ve dokulardaki iltihaplara karşı iyi gelir.
Keten Tohumunun Yararları
Mide - Bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir. >> Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa iyi gelir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kemikleri güçlendirir. Sinir sistemini güçlendirir.
Yüksek tansiyonu düşürür. Kalp - damar hastalıklarından korur. Kolesterol ve şeker seviyesini dengeler. Hafızayı güçlendirir.
Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir.
Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına iyi gelir. Haricen kullanılarak yaraların iyileşmesini sağlar . Öksürüğü giderir.
Ağız ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır.
Keten Tohumu Nasıl Tüketilir
Kolesterol için günde iki kez birer tatlı kaşığı olarak yoğurda, salatalara ve yemeklere katılır.
Yağ eritici olarak kullanıldığında günde üç kez yemeklerden önce 1 tatlı kaşığı yutulur ve üzerine bol su içilir. ( Kabızlık içinde uygulama aynıdır.)
Öksürük, balgam, ses kısıklığı ve gıcıkta günde 2 kez birer tatlı kaşığı, bal ile macun yapılarak yenir. ( Kansızlık ve güçsüzlük için aynı şekilde kullanılır.
Bende çok severim keten tohumunu ama faydaları hakkında hiç bir bilgim yoktu.Main board ve arkadaşımızın sayesinde öğrenmiş olduk.
Ellerine sağlık kardeş