Mandalina, kanser riskini azaltıyor

Son güncelleme: 12.09.2006 17:36
  • Japonyada yapılan iki farklı araştırmaya göre mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle beslenen 1073 kişi üzerinde yapılan testlerde ortaya çıkan sonuçlara göre, mandalinada bulunan ve ona turuncu rengini veren "karoten" maddesi insanlarda karaciğer hastalıkları, damar sertliği ve şeker hastalığı riskini azaltıyor.

    Kyoto Üniversitesnde yapılan diğer araştırmada ise, mandalina suyu içen hepatit hastalarının karaciğer kanserine yakalanmadıkları tespit edildi. Kanında hepatit virüsü bulunan 30 hastaya 1 yıl boyunca mandalina suyu içiren bilim adamları, bu hastaların hiçbirinin karaciğer kanserine yakalanmadığını, mandalina suyu içmeyen 45 hastanın ise yüzde 8.9unda karaciğer kanseri tespit edildiğini belirtti.
#12.09.2006 08:26 0 0 0
  • verdiğin bilgiler için teşekkürler casper
#12.09.2006 09:00 0 0 0
  • bol bol içelim o zaman bu değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşım
#12.09.2006 10:27 0 0 0
  • paylasim icin tskrler
#12.09.2006 11:36 0 0 0
  • bu kadar faydalı ise daha çok tüketelim
#12.09.2006 17:36 0 0 0