Apple'ın Yeni Şaheseri İOS 5

Son güncelleme: 31.07.2011 09:53
  • noimage

    Apple oyunun kuralını değiştirecek yeni işletim sistemi iOS 5'i tanıttı. Steve Jobs'un tanıttığı iOS 5 Apple işletim sistemlerinin birçok eksikliğini kapatan özellikler barındırıyor. Kullanıcıların tüm isteklerini karşılamasa da iOS 5'in yeni özellikleri şıklıkları ve Apple'ın yeni hizmeti iCloud entegrasyonuyla bilinen tüm ezberleri değiştirecek gibi. İşte iOS 5'in yeni özellikleri...


    noimage

    Tüm bilgilendirmeleriniz bir yerde

    Yeni iOS 5 ile yeni gelen e-maillerinizi, arkadaşlık tekliflerinizi ayrı ayrı kontrol etmenize gerek kalmıyor. iOS5 Notification Center ile tüme yeni gelişmeleri, yeni gelen mesajlarını tek ortamda kontrol etmenizi sağlıyor. Bu da özellikle zamanı olmayanlar için çok pratik bir uygulama olarak göze çarpıyor.


    noimage

    Uygulamanın özellikleri sadece maillerle sınırlı değil. Borsa hisselerinizin son durumu, hava durumu Notification Center'a düşüyor. iOS5'te başka bir işlem yaptığınızda da Notification Center ekranınızın üstünde gözükerek sizi bilgilendirmeye devam ediyor.


    noimage

    Gazete tezgahı

    iOS 5 dergi ve gazete uygulamalarınızı şık bir şekilde düzenlemenizi sağlayan Newsstand uygulamasıyla geliyor. Bir kitapçı kitaplığı gibi gazete ve dergilerinizi düzenli şekilde görmenizi sağlayan uygulama şık görünümüyle dikkat çekiyor.

    noimage

    Ayrıca App Store'da gazete ve dergi abonelikleri de ayrı bir kategori haline getirildi. Buradan yeni abone olduğunuz gazete ve dergi doğrudan Newsstand kitaplığınıza düşüyor. Newsstand abone olduğunuz gazete ve derginin yeni sayısı çıktığında anında kitaplıktaki yerini güncelliyor.


    noimage

    Hatırlatmalar

    Yoğun bir tempoda geçen iş hayatı aynı zamanda düzenliliği gerektiriyor. Eski iOS'lar görevlerimizi hatırlatmada o kadar da pratik değildi. iOS 5 ile görevleriniz toplantılarınız zamana ve yere göre pratik bir şekilde size hatırlatılıyor.


    noimage

    Hatırlatma özelliğinin en büyük özelliği mekana göre hatırlatma. Örneğin süpermarketten süt almak istiyorsunuz. iOS 5'in Reminder özelliği süpermarkete girdiğinizde size süt almanız gerektiğini hatırlatıyor. Bu özellik ayrıca Outlook, iCloud ve iCal ile entegre. Bu sayede diğer tüm cihazlarınıza da hatırlatmalarınızı güncelleyebiliyorsunuz.

    noimage

    Twitter

    Apple'ın Twitter'ın önemini algılaması birçok Twitter fanatiğini heyecanlandırdı. iOS 5 iPhone, iPad ve iPod Touch'tan tweet girmeyi kolaylaştırıyor. Bir kez Twitter ayarlarınızı girdiğinizde artık Safari'den Fotoğraflar ve Kamera bölümünden ve Youtube'tan anında link, fotoğraf ve video paylaşmanız mümkün.

    noimage
    Twitter özelliği kontakt bilgilerinizi de entegre ediyor. Kontakt listenizde yer alan arkadaşınızın Twitter kullanıcı adını bir kere girdiğinizde ona Twitter'dan cevap yazmak artık çok daha pratik olacak.


    noimage

    Kamera

    iOS 5 ile birlikte iPhone'un kamera özellikleri de geliştirilip pratikleştiriliyor. Artık kameraya giriş iPhone kilitliyken de mümkün. Tek dokunuşla kolayca görüntüye odaklanılabiliyor. Zoom özellikleri de kolaylaştırılmış.

    noimage

    Dahası artık yeni kamera özelliği ile fotoğraflarınız iCloud entegre ediliyor. Bir fotoğraf çektiğinizde iCloud hesabınıza otomatik olarak indiriliyor. Böylelikle tüm cihazlarınızdan fotoğraflarınıza ulaşmak mümkün oluyor.


#31.07.2011 09:48 0 0 0
  • noimage

    Fotoğraf

    iOS 5 ile fotoğraf işleme özellikleri de geliştirilmiş. Artık birkaç dokunuşla fotoğrafları kesmek, döndürmek, büyütmek ve kırmızı gözleri normale döndürmek mümkün.


    noimage

    Fotoğraf albümlerini organize etmek de pratik bir hale gelmiş. iCloud ile yeni fotoğraflarınızı tüm iOS işletim sistemli cihazlarınızda görebiliyorsunuz.

    noimage

    Safari

    iOS 5 internette gezintide de iddialı. Yeni Safari ile birlikte favori sitelerinizdeki makaleler otomatik olarak takip edilip güncelleniyor. Bu takip listesi iCloud hesabınıza da yüklenerek her cihazdan erişime açılıyor. Safari'nin iPad özellikleri de geliştirilmiş.Sekmeli gezinti ile iPad'te internet siteleri arasındaki gezinti kolaylaştırılmış.


    noimage

    PC'ye bağımlılığa son

    iOS 5 ile iPad, iPhone ve iPod Touch'ların PC'ye bağımlılığı son buluyor. Aldığınız yeni cihazlar kablosuz bağlantı ile PC'ye gereksinim duymadan kuruluyor. Fotoğrafları değiştirmek, e-mail klasörlerinizi güncellemek için eskiden ihtiyaç duyulan Mac ve PC bağlantısı ortadan kalkıyor. Verilerinizi depolamak için ise artık hard-disk yerine iCloud var.

#31.07.2011 09:50 0 0 0
  • noimage

    Mail

    E-mail gelen kutusu da iOS 5 ile değişen özelliklerden. Yeni fontlarla e-mail yazmak mümkün. Önemli mesajları bayrakla işaretleme özelliği de iOS 5 ile birliklte geliyor. Bir başka beklenen özellik ise e-mail arama. Bu özellikle mesajların tüm içeriği aranıp, aranan mesaj kolaylıkla bulunabilecek.


    noimage

    Takvim

    Birkaç dokunuşla takviminize yeni etkinlik girebilmek mümkün olacak. iCloud ile entegrasyon takvim özelliğinde de var. Böylece tüm cihazlarınızda takviminizdeki değişiklikleri görmek mümkün.


    noimage

    Oyun Merkezi

    iOs 5 ile Apple'ın Oyun Merkezi'ne (Game Center) erişim kolaylaşıyor. Profilinizi oluşturup yeni oyunlara girebiliyorsunuz. Arkadaşlarınızın tavsiye ettiği oyunları takip edip onlarla rekabet edebiliyorsunuz. 100 000'inin üstünde oyun iOS 5'in oyun merkezi ile kullanıcılara sunuluyor.


    noimage

    Kablosuz bağlantı senkronizasyonu

    iOS5 işletim sistemine sahip cihazınızı kablosuz olarak Mac ve PC'ye bağlamak kolaylaşıyor. Cihazınızı şarja koyduğunuzda ise otomatik olarak kablosuz bağlantı vasıtasıyla yeni iTunes içerikleri ile senkronize oluyor.

#31.07.2011 09:52 0 0 0
  • noimage

    iPad için çoklu görev yönetimi

    iOS 5 iPad'te hızlı hareket edebilmek için birkaç yeni hareket ve kısayol içeriyor. Çoklu görev çubuğu ile aynı anda birkaç iş görebilmek, uygulamalar arasında kolayca gezinebilmek mümkün hale geliyor.


    noimage

    iPad 2 için AirPlay Mirroring

    iOS 5'i farklılaştıran en önemli özelliklerden biri iPad 2 cihazınızı bir televizyon ekranına kablosuz bağlayabilmeniz. HDMI kablosuna erek kalmadan iPad 2 cihazınız HDTV'nize kablosuz bağlanabiliyor. Apple TV'yi iPad 2-televizyon bağlantısı ile büyük ekran televizyonunuzdan seyretmek mümkün oluyor. Fotoğraflarınızı da zoom özellikleriyle birlikte AirPlay Mirroring bağlantısıyla televizyonunuzda görüntülemek kolaylaşıyor.

    noimage

    iMessage

    iOS 5'in belki de en büyük sevinç yaratan özelliği iMessage ile tüm iOS 5 kullanıcıları birbirlerine metin mesajları yollayabiliyor. iMessage Messages uygulamasıyla entegre çalıştığı için fotoğraf ve video yollamak da mümkün. Grup mesajı yollamak da kolaylaştırılmış. iMessage sistemi tıpkı Blackberry'nin mesaj sistemi gibi Apple'ın kendi server bilgisayarları üzerinden gerçekleştiriliyor.


#31.07.2011 09:53 0 0 0