Fırında Beşamel Soslu Sebzeler

Son güncelleme: 11.08.2011 17:02
  • Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Tarifi - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Nasıl Yapılır - Fırında Beşamel Soslu Sebzeler Malzemeleri

    Fırında Beşamel Soslu Sebzeler

    Malzemeler:

    300 gr brokoli
    2 adet orta boy havuç
    2 adet orta boy patates
    1 su bardağı bezelye
    4 yemek kaşığı un
    3 su bardağu süt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    100 gr taze kaşar peyniri
    tuz

    Yapılışı:

    Kullanacağınız tüm malzemeyi haşlayın. Brokoliyi dallarına ayırın. Havuç ve patatesi soyarak ince ince dilimleyin. Haşladığınız bezelyeleri süzün.
    Hazırladığınız sebzeleri borcam yada küçük bir fırın tepsisine dizin.
    Beşamel sos için margarin yada tereyağını tencereye alın ve eritin.
    Unun tamamını tenceye ekleyin ve rengi koyulaşıp kokusu çıkana kadar tel çırpıcı ile kavurun.
    Kavurduğunuz una azar azar süt eleyin ve hızlıca çırpmaya devam edin.Tüm süt bitene kadar aynı işlemi yapın.
    Sosunuz muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
    Muhallebi kıvamına gelen sosu sebzelerin üzerini tamemen kaplayacak şekilde dökün.
    Beşamel sosun üzerine taze kaşar peynirini rendeleyin.(Payniri eşit dağıtın)
    180 derece önceden ısıtılmış fırında yemeğin üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık yada sıcak servis yapın.

#11.08.2011 17:02 0 0 0