Patatesli Kapalı Pide

Son güncelleme: 13.08.2011 17:55
  • pide yapımı - patatesli pide nasıl yapılır - patatesli pide içi nasıl hazırlanırMalzemeler:

    1 paket çabuk maya
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    1 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    Alabildiği kadar un
    İçi için:
    3 adet orta boy patataes
    1 su bardağı kaşar rendesi
    1 çay kaşığı pul biber
    1 çay kaşığı tuz
    Üzeri için:
    1 adet yumurta sarısı

    Tarifi:

    Maya biraz unla karıştırılır. Sonra üzerine su, tuz ve yağ eklenir. Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ekleyerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, 45 dakika bekletirilir. Bu arada patates haşlanır, soyulur ve rendelenir. Kaşar, tuz ve pul biber katılır. Sonra hamur 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça, unlu zeminde, merdaneyle, 1 karış boyunda, 4 parmak eninde açılır. Üzerlerine iç paylaştırılır. Sağdan ve soldan kapatılır, bastırılır. Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülür. Tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


    alıntı
#13.08.2011 17:55 0 0 0