Malzeme
yarim kilo soyulmus bezelye,
2-3 sari patates,
1 havuc,
250gr kiyma, veya 2-3 tavuk parcasi,
1 büyük sogan,
2 dis sarimsak,
3 corba kasigi sivi yag,
2 corba kasigi salca,
Istenilen miktarda tuz, 1 tatli kasigi,
bir miktar su.
Yapilisi
Sogani ve sarimsagi soy ve ince ince kiy.
Sivi yagi tencereye koyup soganlari ve sarimsaklari kavurmaya basla.
Soganlar tam pembelesmeden once kiymayi ekle ve guzelce kavur.
Tuzuda ekle. Soyulmus ve kup kup kesilmis patatesi, havucu, patateslerle tencereye ekleyin.(Eger bu yemegi tavuklu yapiyorsaniz tavuklari sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
1 bardak su ile inceltilmis salca ile ilave ederek once 10 dakika yuksek ateste, kaynamaya basladiktan 5 dakika sonrada kisik ateste 30 dakika pisir.
Pisirirken bir kere yemegi karistir.
Afiyet olsun.