Yemek Tarifleri > Patatesli Bezelye

    Patatesli Bezelye

    Malzeme
    yarim kilo soyulmus bezelye,
    2-3 sari patates,
    1 havuc,
    250gr kiyma, veya 2-3 tavuk parcasi,
    1 büyük sogan,
    2 dis sarimsak,
    3 corba kasigi sivi yag,
    2 corba kasigi salca,
    Istenilen miktarda tuz, 1 tatli kasigi,
    bir miktar su.

    Yapilisi
    Sogani ve sarimsagi soy ve ince ince kiy.
    Sivi yagi tencereye koyup soganlari ve sarimsaklari kavurmaya basla.
    Soganlar tam pembelesmeden once kiymayi ekle ve guzelce kavur.
    Tuzuda ekle. Soyulmus ve kup kup kesilmis patatesi, havucu, patateslerle tencereye ekleyin.(Eger bu yemegi tavuklu yapiyorsaniz tavuklari sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
    1 bardak su ile inceltilmis salca ile ilave ederek once 10 dakika yuksek ateste, kaynamaya basladiktan 5 dakika sonrada kisik ateste 30 dakika pisir.
    Pisirirken bir kere yemegi karistir.
    Afiyet olsun.
    ustam sen neymisin ya
    süper tarifler
    Ellerin dert görmesin teşekkürler SEFA AGA [
    Ellerine saglik emeklerin icin tesekkurler
    Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
    SaoLasın SafA aGa :D
    sagolasin usta ellerine saglik
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık arkadaşım
    ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
    paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    Ellerine emeğine sağlık.