Maça Doğru: Galatasaray - Ankaragücü..

Son güncelleme: 16.10.2006 02:16
  • Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında Ankaragücü'nü konuk ediyor. 14 Ekim Cumartesi günü, saat 20:30'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maç öncesi iki takım hakkındaki son bilgiler, sakat ve cezalı raporu, hava durumu ve istatistikler...

    Maç Info
    Maç: Turkcell Süper Lig - 9. Hafta
    Stat: Ali Sami Yen Stadı
    Tarih: 14 Ekim Cumartesi / Saat 20:30
    Hakem: Aytekin Durmaz, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya / 4. Hakem: Hakan Özkan
    Sakatlar: -
    Cezalı: -
    Hava Durumu: Maç günü sıcaklık en yüksek 20, en düşük 16 derece.

    Canlı Yayın
    TV: Lig TV
    Radyo: Lig Radyo (92.3)
    İnternet: www.galatasaray.org

    Bilet Fiyatları
    Kapalı Alt: 30 YTL
    Yeni Açık Üst: 13 YTL
    Yeni Açık Alt: 11 YTL
    Eski Açık: 13 YTL

    Galatasaray
    Turkcell Süper Lig'de sekiz haftada 11 puan toplayan Galatasaray, 6. sırada yer alıyor. İki galibiyet, beş beraberlik, bir de mağlubiyeti bulunan Galatasaray'ın attığı 15 golün 6'sı Saşa İliç, 2'si Ümit Karan, 2'si de Arda'dan gelirken, diğer golleri Hakan Şükür, Ayhan, Cihan, Necati ve Hasan Şaş kaydetti.

    Son 5 Maç
    Galatasaray 0-0 FC Girondins de Bordeaux (Şampiyonlar Ligi C Grubu 1. Maç)
    Galatasaray 1-0 Beşiktaş
    Trabzonspor 3-1 Galatasaray
    Liverpool FC 3-2 Galatasaray (Şampiyonlar Ligi C Grubu 2. Maç)
    Galatasaray 3-3 Konyaspor


    Ankaragücü
    İlk sekiz haftayı 5 puanla tamamlayan Ankaragücü, Turkcell Süper Lig'in son sırasında yer alıyor. Beş beraberlik, üç de yenilgi alan sarı lacivertli ekibin henüz galibiyeti bulunmuyor. Yaptığı sekiz maçta 7 gol atan Başkent temsilcisi, kalesinde 10 gol gördü. Yeni sezona Vlado Bozinovski yönetiminde giren Ankaragücü'nde, 6. haftada teknik direktörlük görevini Hikmet Karaman devraldı.

    Son 5 Maç
    Gaziantepspor 2-2 Ankaragücü
    Ankaragücü 0-0 Denizlispor
    Elazığspor 1-2 Ankaragücü (Fortis Türkiye Kupası 2. Kademe Maçı)
    Beşiktaş 2-1 Ankaragücü
    Ankaragücü 2-2 Trabzonspor

    Ankaragücü
    Serkan Kırıntılı
    Orkun Uşak

    Emre Güngör
    Sedat Bayrak
    Hakan Kutlu
    Ivailo Petkov
    Ayhan Evren
    İbrahim Yavuz
    Aytaç Ak
    Abdurrahman Dereli

    Srebrenko Posavec
    Ceyhun Eriş
    Murat Duruer
    Onur Acar
    Ergin Pektaş
    Mert Erdoğan
    Aytekin Viduslu
    Ali Ölmez
    Burak Karaduman
    Andre Pareira Da Silva

    Mustafa Özkan
    Victor Agali
    Gustave Bebbe Anilet
    Sidney Cristiano Dos Santos "Tita"
    Cenk Cengiz
#13.10.2006 19:12 0 0 0
  • Muhtemel ilk 11'imiz

    Turkcell Süper Ligi'nin 9. haftasında yarın Galatasaray, Ankaragücü ile karşılaşacak. Ali Semi Yen Stadı'nda 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Aytekin Durmaz yönetecek. Ankargücü'nde sakat futbolcu bulunmazken, Sedat ise cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Galatasaray maçının çok zor geçeceğini ifade ederek, "Galatasaray Trabzonspor'dan sonra en iyi futbol oynayan ekip. Ligin ilk 8 haftasında Beşiktaş ve Trabzonspor gibi güçlü ekiplerle oynadık ve futbolcularım zor rakiplerle oynamaya alıştı. Yine de bizim için kolay bir maç değil" dedi.

    Galatasaray'ın muhtemel 11'i ise şöyle: Mondragon - Sabri - Song - Tomas - Orhan - Hasan - Ayhan - Iliç (Inamoto) - Arda - Hakan Şükür - Ümit Karan

    Sarı lacivertli takımın şu 11 ile maça başlaması bekleniyor: Serkan - Abdurrahman - Emre - Hakan Kutlu - Petkov - Da Silva - Aytekin - İbrahim Yavuz - Ceyhun - Tita - Agali(Mustafa Özkan)
#13.10.2006 19:14 0 0 0
  • Ankaragücü'yle 83. randevu

    Galatasaray ile Ankaragücü, yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 83. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 82 maçta, Galatasaray'ın galibiyet sayısında 51-13 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Taraflar, 18 maçta ise eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı toplam 167 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 69 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, Ankara'da 1-0, İstanbul'da da 2-0 kazanmıştı.
    İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

    Galatasaray ile Ankaragücü arasında İstanbul'da yapılan lig maçlarında da sarı-kırmızılı ekibin galibiyetlerde açık ara üstünlüğü bulunuyor.
    İki takım şimdiye dek İstanbul'da 41 kez karşı karşıya gelirken, Galatasaray 32, Ankaragücü ise yalnızca 2 kez galip gelebildi. İstanbul'daki 7 maç da berabere sonuçlandı.
    EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

    Galatasaray, Ankaragücü karşısında lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetini, 1992-93 sezonunun son haftasında, Ankara'da 8-0 kazanarak elde etti. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla, sezonu Beşiktaş'ın önünde averajla şampiyon olarak kapatmıştı.

    ''Cim Bom'' ayrıca, 1995-96 ve 1999-2000 sezonlarında 5-0, 1996-97 sezonunda 5-1, 1965-66, 1985-86 ve 1988-89 sezonlarında ise 5-2'lik farklı skorlu galibiyetler elde etti.
    Ankaragücü ise Galatasaray karşısında ligde yalnızca 2 farklı skorlu galibiyetler alabildi.
#13.10.2006 19:15 0 0 0
  • Haydi aslanlar şu 3 puan ile artık bir tanışalım uzun zaman oldu 3 puan yüzü görmeyeli..
#13.10.2006 19:18 0 0 0
  • Ellerine sağlık puslu
    Artık rahat ve bol gollü bir galibiyet bekliyoruz özelikle kralımızdan 4 gol arzu ediyoruz
#13.10.2006 20:12 0 0 0
  • 3 puanı alalımda nasıl olursa olsun kurt..
#13.10.2006 20:21 0 0 0
  • 3 puan bizim olsunda
#14.10.2006 10:36 0 0 0
  • insallah su beraberlik serisine bugün son deriz arkadaslar Aslanlarimiza basarilar
#14.10.2006 11:52 0 0 0
  • Sami Yen'de şov zamanı
    Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven ile karşılaşacak olan Aslan, son provasını bu akşam Aankaragücü karşısında yapacak
    Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven ile çarşamba günü karşılaşacak olan Galatasaray bu maç öncesi son sınavını Ankaragücü'ne karşı bugün verecek. Büyük takımlara karşı direnen ve iyi oynayan bir ekip olarak göze çarpan Ankaragücü ile kritik bir mücadeleye çıkacak olan Galatasaray için bu maç önemli bir viraj. Derbi maçta Beşiktaş'ı 1-0 yenmesinin ardından Trabzonspor'a 3-1, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de Liverpool'a 3-2 mağlup olan, kendi evinde ise Konyaspor'la 3-3 berabere kalan Aslan, kendi seyircisi önünde yeniden çıkışa geçmenin planlarını yapıyor.

    Geride kalan 8 haftada 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alıp, topladığı 11 puanla da tarihinin en başarısız lig başlangıcını yapan Galatasaray'da Ankaragücü maçı öncesi genç oyuncular Oğuz ile Özgürcan'ın dışında önemli sakatlığı bulunan kimse bulunmuyor.

    Moldova maçında 4 gol atan ve uzun süren suskunluğunu bozan Hakan Şükür bu maçta Gerets'in en büyük gol ayağı olarak göze çarpıyor. Ümit Karan ve Necati'nin de moralinin yerinde olması yüzleri güldürüyor.

    Ankaragücü'nde ise hedef, İstanbul'dan eli boş dönmemek. Teknik Direktör Hikmet Karaman, Galatasaray maçının çok zor olacağını söyledi. Milli kaleci Orkun'u aralarında geçen tatsız olay sonrası kadro dışı bıraktığı belirten tecrübeli hoca, "Bütün takım bana gelerek kendisini affetmemi istedi. Daha sonra da Orkun özür diledi. Biz bir takımız. Bu konu artık kapanmıştır" dedi. sarı-lacivertlilerde Hakan ile Agali'nin durumu belirsizliğini koruyor.

    Karaman, "Galatasaray Trabzonspor'dan sonra en iyi futbol oynayan ekip. Ligin ilk 8 haftasında Beşiktaş ve Trabzonspor gibi güçlü ekiplerle oynadık ve futbolcularım zor rakiplerle oynamaya alıştı. Yine de bizim için kolay bir maç değil" dedi. Öte yandan Ankaragücü'nde de çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Cemal Aydın'ın başkanlığı bırakacağını açıklamasının ardından adaylar yavaş yavaş belirmeye başlarken Ayhan Akbin'e yapılan saldırı ve sonrasında yaşanan istifa gerginliği moralleri bozdu. Hakan Kutlu'nun da yaşanan can sıkıcı gelişmelerden sonra futbolu sezon sonu bırakacağını açıklaması Ankara'da gündem oluşturdu.

    Galatasaray ile Ankaragücü, yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 83. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 82 maçta, Galatasaray'ın galibiyet sayısında 51-13 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Taraflar, 18 maçta ise eşitliği bozamadı.

    Galatasaray'ın ligde attığı toplam 167 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 69 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Galatasaray, Ankara'da 1-0, İstanbul'da da 2-0 kazanmıştı.
#14.10.2006 16:18 0 0 0
  • Gerets kararı Hakan'a bıraktı!

    Hakan Şükür Ankaragücü maçına ilk 11'de mi başlasın, yoksa yedek oturup, ihtiyaç olursa mı oyuna girsin?" Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets ve yardımcıları iki gündür bu konuyu tartışıyor. Bugüne dek sakatlıklar ve formsuzluklar nedeniyle forvette sıkıntı yaşayan sarı kırmızılı teknik heyeti, bu kez de golcü bolluğu düşündürüyor.

    Haftalardır sakat olan Necati Ateş'in tamamen iyileşmesinin yanı sıra, Ümit Karan, Hakan Şükür ve Hasan Kabze'nin son derece formda olmaları, Gerets'i, deyim yerindeyse şaşkına çevirdi. Belçikalı teknik adam, bu dört oyuncudan hangi ikisini ilk 11'e alacağı konusunda hala karar vermiş değil.

    Aslında A Milli Takım'ın Moldova ile oynadığı maça dek bu konuda hiçbir sorun yoktu. Gerets, dinlenme imkanı bulamayan Hakan Şükür'ü bugünkü Ankaragücü karşılaşmasında yedek oturtmayı planlıyordu. Ancak, tecrübeli futbolcunun Moldova maçında 4 gol birden atması, hesapları alt üst etti. Gerets şimdi Ankaragücü maçı ile ilgili planlarına Hakan'ı da dahil etmek zorunda kaldı.
    Kendini zorlama

    Bir türlü karar veremeyen Gerets'in dün Hakan ile bir görüşme yaparak, "Seni Ankaragücü maçında oynatmak isterim ama çarşamba günü PSV Eindhoven ile karşılaşacağımızı unutma. Aylardır durup dinlenmeden oynuyorsun. Yorgun durumda olmalısın. Eğer fiziki yönden iyi durumda olduğunu, iki maçı sağlam bir şekilde çıkartabileceğine inanıyorsan, Ankaragücü maçında çık oyna. Eğer şüphen varsa, yedek otur" dediği belirtildi. Hakan'ın ise bu konudaki kararını bugün vereceği belirtildi.
#14.10.2006 17:01 0 0 0
  • hadi inşallah maç bizim olur hayırlısı ile 3 puan alarak yolumuza devam ederiz

    bilgiler için sağolun abiler
#14.10.2006 17:15 0 0 0
  • Rezalet ve gelecek için hiçte ümit vermeyen bir futbol, sonuçta ortaya çıkan kaybedilen iki puan daha...
#14.10.2006 21:38 0 0 0
  • nedir bu yil bu büyüklerden cektigimiz ya
#14.10.2006 21:58 0 0 0
  • Kan kaybetmeye devam ediyoruz... Ali Sami Yen'de beraberlik serimize bir yenisini ekledik...
    Galatasaray 1-1 Ankaragücü

    Galatasarayımız kan kaybetmeye devam ediyor. Şampiyon adeta galibiyeti unuttu. Turkcell Süper Lig 9. Hafta maçında Ali Sami Yen'de Ankaragücü'nü konuk eden Cim Bom, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak hepimizi bir kere daha üzdü. 29. dakikada Ümit Karan'ın golüyle 1-0 öne geçmemize karşın, 34. dakikada Tita'nın ofsayt kokan golüne engel olamadık. İlerleyen dakikalarda inanılmaz pozisyonları harcadık ve haftayı yine 1 puanla kapadık.

    2. dakikada Ayhan'ın kısa düşen geri pasında Mondragon ceza sahası önünde topa ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırmaya çalışırken, meşin yuvarlak Tita'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun yaklaşık 25 metreden aşırtma vuruşunda, kaleciyi de geçen topu çizgi üzerinde Song kafayla çelerek mutlak bir golü önledi.
    9. dakikada Ayhan'ın uzun pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Ümit'in sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan'ın müdahalesiyle kornere gitti.
    10. dakikada sağdan Hasan Şaş'ın kullandığı korner atışında, ön direkte Hakan'ın kafayla dokunduğu topu altı pasta yakın mesafeden Song, kafayla üsten auta attı.
    12. dakikada Ümit'in ara pasıyla soldan hareketlenen Hasan Şaş, pasını penaltı noktası üzerinde müsait durumdaki Hakan'a verirken, bu oyuncunun kaleciyle karşı karşıya durumda vuruşu kötü olunca, meşin yuvarlak Serkan'ın temasıyla kornere gitti.
    22. dakikada Arda'nın ceza sahası sol çaprazından içeriye sert bir şekilde doldurduğu top, Ankaragücü defansında Da Silva'ya çarparak ön direğin hemen dibinden kornere gitti.
    24. dakikada Abdurrahman'ın uzun taç atışında Orhan'ın kafasından seken topa ceza sahası içinde Ceyhun'un yaptığı rövaşata vuruşta, top üsten auta çıktı.
    30. dakikada sağ kanattan hızla atağa çıkan Galatasaray'da, Aydın'ın ceza sahasına yaptığı ortayı kafayla çok güzel tamamlayan Ümit, kaleci Serkan'ın solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
    35. dakikada soldan Burak'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde Mustafa'nın kafa vuruşunu kaleci Mondragon uzanarak çelerken, pozisyonu takip eden Tita, seken topu arka direkte dar açıya rağmen sert bir vuruşla Mondragon'un üzerinden ağlara göndererek skoru eşitledi: 1-1
    45. dakikada Ceyhun'un ceza sahası dışından, yaklaşık 25 metreden sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
    Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.

    51. dakikada Ceyhun'un ara pasıyla ceza sahası sol çaprazında hareketlenen Tita'nın dar açıya rağmen vuruşunda, top kaleye paralel, az farkla auta gitti.
    53. dakikada Ayhan'ın derinlemesine pasında ceza sahası önüne kadar çıkan kaleci Serkan, Ümit'ten önce müdahale ettiği topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
    60. dakikada Da Silva'nın sağ kanatta yerden ceza sahasına gönderdiği topa Bebbe'nin vuruşunda, kaleci Mondragon meşin yuvarlağı direğin dibinde uzanarak kontrol etti.
    64. dakikada Ceyhun'un, çalımlarla geldiği Galatasaray ceza sahası önünde yaptığı sert vuruşta, kaleci Mondragon topu iki hamlede kontrol edebildi.
    65. dakikada Hakan'ın pasıyla sağ çaprazdan Ankaragücü ceza sahasına giren Aydın'ın kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, top üsten auta gitti.
    85. dakikada Ceyhun'un pasında topla buluşan Bebbe'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak üsten farklı auta çıktı.
    Her iki takımın da çabaları kalan sürede gol getirmeyince mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

    GALATASARAY: 1 - ANKARAGÜCÜ: 1
    Stat: Ali Sami Yen
    Hakemler: Aytekin Durmaz, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya
    Galatasaray: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan, Hasan Şaş (Dk. 23 Aydın), Ayhan (Dk. 77 Mehmet Topal), İlic (Dk. 74 Hasan Kabze), Arda, Ümit, Hakan
    Ankaragücü: Serkan, Abdurrahman, Emre, Da Silva, Petkov, Mustafa, Aytekin, Murat (Dk. 90 Ali), Burak, Ceyhun (Dk. 89 Posavec), Tita (Dk. 57 Bebbe)
    Goller: Dk. 30 Ümit (Galatasaray), Dk. 35 Tita (Ankaragücü)
    Sarı kartlar: Dk. 29 Aydın, Dk. 54 Song (Galatasaray), Dk. 51 Da Silva, Dk. 66 Mustafa, Dk. 75 Emre, Dk. 86 Burak, Dk. 90 Posavec, Dk. 90 Ali (Ankaragücü)
#14.10.2006 22:23 0 0 0
  • Galatasaray Teknik Direktörü Gerets, Ankaragücü karşısında, Konyaspor ile ligin 8. haftasında oynanan ve 3-3 sona eren maçın ilk 11'inde değişiklik yapmadı.

    Kadroyu bozmayan Gerets, sakatlıktan çıkmasına rağmen maç eksiği bulunan Necati'nin yanı sıra Carrusca, Emre, Okan ve Ergün'ü kadroya almadı. İnamoto ve Cihan'ı yedek bırakan Belçikalı teknik adam, bu sezon genç oyuncu Aydın'ı ilk kez bir maçın 18 kişilik kadrosuna dahil etti.

    -TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERMEDİ-

    Galatasaraylı taraftarlar Ankaragücü maçına fazla ilgi göstermedi.

    Yeni açık tribünde büyük boşluklar göze çarparken, stada gelen taraftarlar, futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar, Moldova maçında 4 gol birden atan Hakan Şükür'ün posterini tribünde açarken, resmin üzerine ''İşte Kral'' yazdı. Taraftarlar ayrıca, ''Hakan adamı dört eder'' diye pankart açtı. Taraftarlar, Fenerbahçe'ye de taş atarak, sarı zemin üzerine lacivert yazıyla ''Boşuna gitmeyin, isteyin verelim'' yazısı ve UEFA Kupası'nın resmi bulunan pankartı açtı.

    Sarı-kırmızılı taraftarlar ''Kahrolsun Fransa'' diyerek, bu ülkeye tepkilerini de gösterdi. Eski açık tribündeki taraftarlar ise ''Alemlere doğan sonsuz güneş Hz. Muhammed'' yazılı dövizi açtılar.

    Maç öncesinde, geçtiğimiz günlerde vefat eden Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanı Kemal Kaya için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
    Maçı Alman Bundesliga takımlarından FC Schalke'nin başkanı Gerhard Rehberg ile Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Çarşamba günkü rakibi PSV Eindhoven'ın temsilcileri de takip etti.
#14.10.2006 22:24 0 0 0
  • Lucescu ne zaman geliyor Galatasaraya
#14.10.2006 22:56 0 0 0
  • biz bu hizla gidersek ligi onuncu bile bitiremiyecegiz
#15.10.2006 00:56 0 0 0
  • ORiJiNAL YAZARI : DedoCan
    insallah su beraberlik serisine bugün son deriz arkadaslar Aslanlarimiza basarilar


    yaw bu takim beni kalpten götürecek bir gün bu nasil oyun anlayisi
#15.10.2006 11:05 0 0 0
  • yaw kederimden ölcem yaaaa

    yaa geçen akşam milli maçta döktürenler şimdi seyire bakıyor

    ben hiç bişi anlamadım böyle giderse biz küme bile düşeriz

    zaten bu oyunumuzla süper ligde durmamız haksızlık olur
#15.10.2006 11:21 0 0 0