Patates Tortillası - Yumurta Yemekleri - Kahvaltılık Tarifler
Malzemeler
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• 7 adet patates
• ½ demet taze maydanoz
• Tuz
• Karabiber
Yapılışı
1. Patateslerin kabuklarını soyun ve enlemesine ince dilimleyin.
2. Cam bir kaseye, zeytinyağı, tuz, karabiberi karıştırın.
3. Bu sosu patateslerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
4. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin.
5. Patatesleri kat kat dizin.
6. Alüminyum folyo ile üzerini örtün.
7. 190 C'ye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
8. Üzerindeki folyoyu kaldırıp tereyağını küçük parçalara bölerek üzerine yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirin.
9. Patatesleri kalıptan çıkartın.
10. Maydanozları doğrayın ve kalıptan çıkarılan patateslerin üzerine serpin.
11. Dilimleyerek sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
• Arzu ederseniz maydanoz yerine taze biberiyede kullanabilirsiniz.