Annelik Heyecanı

Son güncelleme: 07.10.2011 14:09
  • Annelik Psikolojisi Hakkında - İlk Annelik - Annelik Duygusu

    Annelik Psikolojisi
    Annelik, nasıl bir psikoloji?

    Şüphesiz ki her anne çocuğunu yetiştirme konusunda bazı temel içgüdülere sahip. Fakat fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimi için bazı tamamlayıcı bilgilere de ihtiyaç duymalısınız. Beslenmesi, bakımı, sağlığı, becerileri, iletişimi ve kişiliği gibi sorumluluk duyduğunuz her konuda onunla beraber kendinizi de geliştirmelisiniz. Bu bilgileri günlük yaşamda nasıl kullanacağınız hakkında kendinizi baskı altında hissetmeyin. İçinizden geldiği gibi hareket edin. Onun nasıl geliştiğini anlamanız, ihtiyaçlarına yardımcı olmanız, aranızdaki karmaşık etkileşimi çözer. Unutmayın ki, desteğiniz ve sevginiz en az beslenmesi kadar önemli.Annelik Psikolojisi

    Bebeğinizle bağ kurmak ise sizin için çok özel bir süreç. Bedeninizin yakınlığını hissedecek, kokunuzu tanıyacak, kendini güvende hissedecek Ne söylediğiniz fark etmeksizin, onunla konuşun. Mutlaka sesinize karşılık verecek. Yeni bir şeyler yapmaya çabaladığında ise onu bu yönde geliştirin.

    Annelik rolüne alışmak zor! Hayatınızdaki değişiklikler normal zamanlarda bile zor karşılanacakken, doğum sonrası daha zor hale gelir. Bazı durumlarda günlük yaşamla başa çıkmakta zorlanabilir, doğum sonrası depresyonu yaşayabilirsiniz. Rahatsızlığın şiddeti hafif ve kısa sürebilir ya da çok ağır ve uzun süreliye kadar değişiklik gösterebilir.

    • Hafif ve kısa depresyon, bebeğinizin doğumundan sonra üç ya da dört gün içinde görülebiliyor ve kendiliğinden geçiyor.

    • Ağır depresyon geçiren anneler ise yorgun ve gergin olabiliyor, hatta korku ve umutsuzluk hissedebiliyorlar. Ayrıca iştahlarında ve uyku düzenlerinde de değişiklikler görülüyor.

    Ailenizden ve arkadaşlarınızdan gelecek her türlü destek, özellikle eşinizin anlayışı durumunuzun daha çabuk ve kolay geçmesini sağlar. Bu dönemde ayrıca profesyonel yardıma da ihtiyacınız olabilir. Çekinmeyin! Gidin ve ne gerekiyorsa alın.
#07.10.2011 14:09 0 0 0