Fıstıklı Kolay Baklava

Son güncelleme: 05.12.2011 18:12
  • Fıstıklı Kolay Baklava Tarifi - Fıstıklı Kolay Baklava Nasıl Yapılır - Fıstıklı Kolay Baklava Malzemeleri
    Fıstıklı Kolay Baklava

    Malzemeler
    8 adet yufka
    250 gram tuzsuz antepfıstığı
    2 çorba kaşığı tozşeker
    150 gram tuzsuz tereyağı
    2 çorba kaşığı buğday nişastası
    Şerbeti için:
    3 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu

    Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Bir tepsiye tüm yufkaları yayın. Tepsinin hizasından yufkaları kesin ve yanlardaki parçalan ayırın. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, kenarda kalan parça yufkalar en altta olacak şekilde yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Baklavayı dört parmaklık dilimler halinde kesip, üzerine kalan sıcak tereyağını gezdirin. Isıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün ve tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

#05.12.2011 18:12 0 0 0