Metafizik Nedir

Son güncelleme: 09.01.2012 14:04
  • metafiziğin tanımı - metafiziğin tarihçesi - metafiziğin dalları - metafiziğin konusuMetafizik fesefenin önemli bir dalıdır.

    Tarihte ilk felsefeciler tarafından fizik biliminin ötesinde kalan anlamı getirilmiştir. Bu anlamlar metafiziği felsefeye kazandırmışlardır.

    Metafizik incelemeleri : varlık, varoluş, evrensel, özellik, ilişki, sebep, uzay, zaman, tanrı gibi olaylar üstünde yapılmaktadır.

    Metafiziği tanımlarken çekilen zorluk aritotelesin bu alanda ismini vermiş olduğu yüzyıldan beri bu alanın gösterdi değişimdir. Normalda metafiziğin inceleme konusu olmayan diğer konular metafiziğe katılmıştır.

    Yüzyıllardır metafizğin içerisinde bulunan din felsefesi, aklın felsefesi, algı felsefesi, dil felsefesi ve bilim felsefesi gibi konular metafizikten çıkartılıp kendi alt başlıklarında incelenmeye başlanmıştır.

    Eskiden metafiziğin konusu içinde bulunan diğer konuların hepsinden söz etmek gerçekten mümkün değildir ve çok yer kaplayabilir.

    Temel metafizik sorunları normalde hep metafiziğin konusu olmuş konular olarak göstermek mümkündür. Bu sorunların ortak niteliklerinin hepsi varlıksal sorunlar olmasıdır.

    alıntı
#09.01.2012 14:04 0 0 0