Yeşil kartlıya yurtdışında tedavi müjdesi

Son güncelleme: 09.12.2006 14:12
  • YILBAŞINDA yürürlüğe girecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile başlayacak yeni sağlık sistemi birçok yeniliği de beraberinde getirecek. Buna göre 1 Ocak 2007 tarihinden geçerli olacak yeni düzenlemeyle, 18 yaşına kadar olanların sadece nüfus kağıtları ile hastanelerden her türlü hizmeti alabilmesinin önü açılacak. Yeni uygulamayla, 18-25 yaş arasındaki üniversiteli gençler anne veya babası üzerinden sigortalı olarak tedavi alabilecek. Anne ya da babası olmayan veya sosyal güvencesi bulunmayan üniversite öğrencilerinin tedavi ücretleri ise yeşilkartkoşullarını taşıması durumunda devlet tarafından karşılanacak.

    YENİ AVANTAJLAR
    MEVCUT uygulamada, gerekli hallerde yeşilkart sahipleri yurt dışında tedavi hizmeti alamazken, SSK ve Bağ-Kurlularda da 300 gün prim ödeme şartı aranıyor. Yönetmelikle yeşilkart sahiplerinin de yurtdışında tedavi imkanına kavuşması, SSK ve Bağ-Kur için de prim ödeme gün sayısının 30 güne indirilmesi öngörülüyor. SSKlı hastalardan, acil servise gittiğinde 30 günlük prim yatırmış olma şartı ile Bağ-Kurluların gecikmiş prim borcu bulunmama şartının da kaldırılması hedefleniyor. Yeni düzenlemeyle acil servislerde rehin kalma devri de sona erecek. Yeni dönemde, acil durumlarda kamu veya özel ayrımı olmaksızın, Sosyal Güvenlik Kuruluşunun belirlediği fiyat tarifesi üzerinden, hastalardan ilave hiç bir ücret istemeksizin tedaviyi yapmakla yükümlü olacak.
#09.12.2006 12:59 0 0 0
  • saglık için güzel haberler.yurt dışında tedavi olması gereken fakat parasızlıktan gidemeyen pek çok hasta var yalnız bunu kötüye kullanmamak gerekir pek çok hastalık türkiyede hekimlerimiz tarafından başarıyla yapılmakta tedavisi yapılamıyan hastalar gönderilmeli
#09.12.2006 14:12 0 0 0