Saray Baklavası Tarifi - Saray Baklavası Yapılışı - Saray Baklavası Nasıl Yapılır - Dr Oetker Saray Baklavası
Malzemeler:
1 paket hazır baklavalık yufka
150 g eritilmiş tereyağı
Şurup:
425 g (2,5 su bardağı) toz şeker
500 ml (2,5 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
İç malzeme:
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
500 ml (2,5 su bardağı) süt
25 g margarin
1 paket (200 g) labne peyniri
100 g (1 su bardağı) iri kırılmış ceviz
Hazırlanışı:
Şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve üzerine margarin ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın.
Labne peynirini mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine soğumuş tavukgöğsünü ilave edip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın.
Baklavalık yufkalardan ikişer adet alıp yağlanmış 24x33 cm boyutlarındaki kalıbın içine yerleştirin. Yumurta fırçası yardımı ile yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Bir yemek kaşığı kırılmış ceviz serpiştirin. Yufkanın yarısına aynı işlemi uygulayın. Üzerine hazırladığınız tavukgöğsünü yayın ve ceviz serpin. Tavukgögsünün üzerine kalan yufkaları aynı şekilde sıralayın. Bıçak yardımı ile baklava şeklinde dilimleyin. Üzerine kalan tereyağını yayın ve pişirin.
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 35-40 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerine hazırlamış olduğunuz soğuk şurubu dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.