BODY BUILDING ve FITNESS´ciler buraya.

Son güncelleme: 11.08.2008 00:48
  • Orijinalin yazari magnificent_sabo
    ok ilk sorumu soracam o zaman simdi:
    özel body aletleriyle calismadan, fitness centerlara para ödemeden body yapilir mi ve nasil yapilir? ne yapmak lazim, nasil beslenmek lazim?
    calismalar ne kadar süre icerisinde etki gösterir (evde calisirsam eger)?

    sadece kollarim ve gögüs kaslarim biraz güclensin istiyorum yoksa "mike tyson gibi olacam" diye bir hedefim yok :D


    Arkadasim fitnese gitmedende olur elbet ancak biraz daha güc olur.

    Birinci olarak Sinav temel harekettir, body deki bankpress aletinin görevini yapar yabi direk olarak gögüsü gelistirir ve arti omuz ve kol kaslarinada cok etkisi vardir. Ancak bodyde güc arttikca kilo arttirma yoluna gidilir evde sinavda bu mümkün olmayacagi icin sen sayiyi arttirmak va sinavin cesitlerini arttirmak zorundasin. Yani diyelimki 3 set kollar acik sekilde 3 set omuz hizasinda ilk baslarda olmaz belki ama alistikca elleri tam birlesirerek yapabilirsin. Bu islemleri yaparken bir kenara yaptigin set sayilarini sürekli not alirsan yani önüne bir hedef koyarsan daha iyi olur yani tembellik yapmana engel olur yani ilk basta 3x10 kollar acik + 3x10 omuz hizasinda +3x5 eller birlesik seklinde diger gün 3x12 gibi bir hedef koyarak ise basliyabilirsin. Bunun disinda diger bir hareket barfiks yani tavanda yada duvarda herhangi uygun bir yer ayarlayip kendini yukari cekmek bu hareketin t
    emel amaci lat yani kanat denile kisimlardir. Yine en önemlilerden biri mekik hareketi karin kaslari icin fitnesede gitsen en vazgecilmez harekettir mekikite adetten ziyade belli bir zaman birimi ayirman daha dogru olur yani diyelimki 20 dakikani bu harekete ayiracaksin. Bunun disinda yine mide icin Twist yapabilirsin yani 1,5-2 metre civari süpürge sapi gibi bir sopayi ensene koyarak iki elinle paslarina dogru tutarak kalcalar sbit bir sekilde saga sola cevireceksin. Diger bir hareket yine uygun bir alan ayarlayip örenek sndalye arasi olabilir dips cekmek, yani ayaklarin ve kollarin arasinda bir köprü kuracaksin ayni ayaklarini uzatip oturur sekilde ve kollarinla kendini yukari asagi indirip kaldiracaksin buda triseps denen pazinin tam tersi arka kollari calistirir.

    Baska sorularin olursa yine yazabilirsin




    noimage
#07.10.2004 08:04 0 0 0
  • Enteresan !!!
#07.10.2004 08:15 0 0 0
  • Ya biz bu yaştan sonra geç kaldık gari
#20.10.2005 23:50 0 0 0
  • geçti bolu pazarı sür eşşeğini niğde'ye demişler.
#06.11.2005 15:09 0 0 0
  • İyi bir vucut yapmak ne kadar bir süremizi alır??.Bu işi evde yapamazmıyız??
#24.12.2005 12:36 0 0 0
  • Vücüt geliştirmek bady yapmak boy kısaltırmı bu aralar buna heves sardım ama kime sorduysam " iyi diil - boy kısaltır vs vs " gibi yorumlar aldım,Tek olumlu cevabı weren spor salonun hocasıydı :D...Yardım ederseniz sevinirim bi çıkmazda kaldım bu arada belki işe yarar ;
    Yaşım - 17
    Boy - 1,88
    Kg - 59
    ????????????????????
#18.07.2006 18:22 0 0 0
  • Ben hayatimin her döneminde spor yaptim vücut gelistirme ilede her zaman ugrastim. Ama simdiye kadar boyum kisalmadi :D

    Yasin bu spor icin uygun yani erken bir yas degil. Boyuna bakarak kilonu degerlendirmek gerekirse gercekten cok zayifsin ve bence senin icin en uygun sporu secmissin. Bende 175 boyunda ve 64 kilo idim fitness sayesinde 75 kilo oldum ve bu kilomu koruyorum.

    Senin en az 80 kilo olman lazim bence. Ama tabiki bu iside bilincli ellerde yapmak gerekir önündeki yolu kisa tutmamaya calis aksi halde yanlis seylerin pesine düsersin (doping v.s.) Natural olarak yap mutlaka. Haricten protein disinda alma onunda bulabilirsen soya dan üretilenini kullan.
#18.07.2006 18:37 0 0 0
  • LeWis abi çok teşekkürler...

    Zati bi kg alabilsemm Doping felan işim olmaz abi ole çook bole aşırı 3gen bi vücüt takıntım yoktur sadece giydiğim yakıssın etkileyici bi vücut olsun başka bişi istemem :D
    TeKraR TeŞeKkürler abi..
#18.07.2006 18:40 0 0 0
  • Bu arada konu ile baglantili bir link..

    BODY BUILDING ve FITNESS'ciler buraya.

    Ne tesadüf bende 1 yil kadar ara vermistim ve dün marabogluna yeniden basliyacagimi söylemistim


    Bu arada her sabah 3 tane haslanmis yumurta beyazi yemeni tavsiye ederim. Ama sakin olaki sarisini yeme...
#18.07.2006 18:40 0 0 0
  • agabey şimdi yaz havalarda sıcak ser sabah 3 tane allerji felan yapmasın ?
    ama sarısını yeme demişsin heralde ters etki yapacak kısm sarısı..

    abi bide
    "Haricten protein disinda alma onunda bulabilirsen soya dan üretilenini kullan. "
    demişsin bunu anlamadım neyin soyadan üretilenini kullanaıyım... ?
#18.07.2006 20:50 0 0 0
  • Levis abi ben burdan dewam edeyim sorularıma :D

    Benim önce kg almam lasım seninde dediğin gibi abi ama nasıl ???
    Kg alamıyorum zayıfım normalde güsel yemek yerim ama bazen de iştahım aşırı kapanıyoo..mesela bu aralar...





    ---------------------------------------------------->
    abi gezinirken bunu buldum "whey protein" die bi ürünün bilgileri gerçi sen dedin natural yönden dewam et die ama genede paylasayım dedim

    HARDLINE
    Whey Protein

    Vücut geliştirme sporlarında, güçlü ve sağlıklı bir kas büyümesi sağlamak için protein alımından daha iyi bir gıda takviyesi yoktur. Protein beslenme programının en temel gıdasıdır. Çünkü, katabolizm ve anabolizm, protein alımı ile ilgilidir. Eğer bir sporcu protein takviyesi almazsa, vücut protein ihtiyacını karşılamak için kas dokularında mevcut olan proteini kullanarak, kasları yıkıma (katabolizm) uğratır. Dolayısıyla, hem antrenman esnasında vücudun protein ihtiyacını karşılamak, hemde kasların büyümesini (anabolizm) sağlamak amacıyla mutlaka protein takviyesi yapılmalıdır.

    Enerji veren gıdalar içinde (karbonhidrat, protein, yağ gibi) protein nitrojen içeren tek besin kaynağıdır. Nitrojen, yeni kas dokularının oluşumunda ve mevcut kas dokularının büyümesi ve tamirinde önemli bir rol oynar. En fazla kas büyümesini sağlayabilmek için, vücuda en fazla miktarda nitrojen takviyesi yapmak gerekmektedir. Nitrojen miktarı, proteinin biyolojik değerinin ne kadar yüksek olduğu ile doğru orantılıdır. Peynir altı suyu proteini, tüm proteinler içinde en yüksek biyolojik değere sahiptir.

    Protein Biyolojik Değer :

    Peynir altı suyu: 104
    Yumurta : 100
    İnek sütü : 91
    Sığır eti : 80
    Kazein : 77
    Soya : 74
    Proteinler 2 formda bulunurlar ;

    Bozulmamış protein
    Peptid form protein (kısa ve uzun zincirli amino asitler) - Vücut nitrojen alımını %70 oranda peptidlerden elde eder.
    Dünya piyasalarında üretim yöntemlerine ve maliyetlere göre çeşitli kalitelerde peynir altı suyu proteinleri üretilmektedir. Peynir altı suyu, proteince çok zengin olmasına karşın, insanlar tarafından tüketilebilir hale getirilebilmesi gerekmektedir. Bunun için başlıca iki temel üretim şekli geliştirilmiştir. Bunlardan birincisi filtrasyon yöntemi olup, yüksek teknoloji ile mekanik olarak membran filtreden basınç altında geçirilmesiyle hiçbir kimyasal işlem görmeden filtre edilir. Bu metodla yüksek oranda alfa-lactalbumin ve glycomacropeptidler elde edilir. Alfa-lactalbumin neden önemlidir? Çünkü anne sütünde bulunan bir proteindir ve insanlar için en fazla besin değerine sahip ve en faydalı proteindir. Glycomacropeptidler BCAA amino asitlerince zengindir. İkinci üretim yöntemi ion-exchange yöntemidir. Ağır kimyasalların kullanılması sebebiyle wheyin birçok değerli ajanları işlem sırasında kaybolabilir. Dolayısıyla peynir altı suyu proteini üretiminde önem kazanan noktalar; alfa-lactalbumin ve glycomacropeptid formların yüksek oranda eldesi ve yüksek nitrojen miktarı için yüksek biyolojik değeri olan ürün eldesidir.

    Amino asitler kasların yapı taşlarıdır. Araştırmalar göstermiştirki en iyi amino asit alımını sağlamak için peptid form protein tüketmek gerekir. Peptid form protein, hidrolize prosesiyle elde edilir. Hidrolize prosesinde de iki temel üretim şekli geliştirilmiştirdir. Bunlaran biri %100 enzimatik hidrolize ve diğeri ise kimyasallarla hidrolize yöntemidir. % 100 enzimatik hidrolize yöntemi (önceden sindirilmiş) mide enzimleri ile protein zincirinin peptid zincirlere kırılması ile gerçekleşir. Bir başka değişle %100 enzimatik hidrolize prosesi, midemizin yapacağı işlemi önceden yapmaktır. Bu prosesin faydası hidrolize olmamış proteinlere oranla vücut tarafından daha çabuk ve daha fazla oranda sindirilebilmesidir. Protein satın alırken dikkat edilmesi gereken konu % kaçlık bir protein tozu olduğu değil, hidrolize olup olmadığıdır. Araştırmalar göstermiştirki %65 oranında bir hidrolize proteini, basit olarak üretilmiş %95 oranında bir proteinden daha etkilidir.

    WHEY PRO ürünümüz, A.B.D den ithal edilmiş, en yüksek kalitede soğuk ısıda ultra filtre edilmiş peynir altı suyu proteini ve ultra filtre edilmiş %100 enzimatik hidrolize peynir altı suyu proteinleri kullanılmıştır. Hidrolize whey proteini yapısı gereği acı olduğundan Why Proyu içerken hafif bir acı tat alabilirsiniz. Bu durum hidrolize whey proteininden kaynaklanmaktadır. Protein sentezini ve nitrojen alımını arttırmak için Glutamin eklenmiştir.Whey Pro laktoz açısından son derece düşüktür (<%4). Whey pro % 6,5 oranında yağ içerir. İlk bakışta bu rakam özellikle yağ alımlarına son derece dikkat eden kişiler için yüksek görünebilir. Fakat whey söz konusu olunca yağ kesinlikle gereklidir. Büyüme faktörleri içeren birçok ajanlar wheyin yağ taneciklerinde bulunurlar. Başka bir değişle yağ ne kadar az olursa wheyin büyüme faktörleri o kadar az olur. Yağ ne kadar fazla olursa vücut geliştirenlerin büyümede ihtiyaç duydukları faktörlerde o kadar fazla olurlar.

    Sadece sporcular açısından değil, aynı zamanda genel insan sağlığı açısından da peynir altı suyu proteini çok büyük faydalara sahiptir.

    Kanser oluşumunu engelleyen fatörler içerir
    Kardiovasküler sağlığı destekler
    Bağışıklık sistemini güçlendirir
    Hiper tansiyonu önlemeye yardımcı olur
    Kolestrol seviyesini düşürür
    Antioksidan görevi görür
    Antitronbotik etkisi vardır
    İltihaplanmaları önler
    Opioid etki gösterir
    Saç, tırnak sağlığını ve yenilenmesini sağlar
    Kemiklerin sağlıklı olmasını sağlar
    Vücutta su dengesini sağlar
    Zihinsel sağlığa ve strese karşı pozitif etkileri vardır.


    Analizi : 100 gr İçinde
    Enerji Değeri 392 kcal
    Protein 78.7 gr
    Karbonhidrat 4.9 gr
    Yağ 6.4 gr








    Kullanımı : 1 ölçek Whey Pro yu 300 ml su veya yağsız süt ile bir blender da karıştırarak alınız. En iyi sonuç için bir porsiyonu hemen antrenman sonrasında olmak üzere günde 2 kez alınmalıdır.

    Ambalaj : 1.5 kg

    Son Kullanma Tarihi : 02/2008
#18.07.2006 20:57 0 0 0
  • Proteinlerden bahsetmistim. DIger sayfada senin yazdigin üründe bir cesit proteindir.


    Yanliz yüzlerce YTL verip icinde bir sürü katki olan seylerdense

    http://www.bukas.com.tr/Product.asp?C=2&P=32 gibi saglikli ve faydali seyler tüketmeni öneririm...

    Natur soyanin tadi cok güzel degildir yada tatsizdir diyebilirim. Ama meyveli yogurt yada yogurt soya recel yumurta aki muz bal gibi karisimlar yaparsan hem lezetli olur hemde etkisi artar.

    Bunun yani sira findik kayisi kurusu üzüm kurusu gibi vitamin degerleri yüksek gida maddelerini bolca tüketmende fayda vardir.

    Alerji konusuna gelirse beyazindan 50 tanede yesen bir sorun cikacagini sanmyiorum.

    Birde eger yoksa en kisa zamanda bir terazi edin. Terazisi olmayna bir insan ne kilo alabilir nede kilo verebilir
#20.07.2006 00:56 0 0 0
#20.07.2006 01:06 0 0 0
  • teşekkürler
#20.07.2006 07:41 0 0 0
  • teşekkürler
#04.01.2008 18:15 0 0 0
  • kesinlikle sabır lazım.. ben 4 aydır çalışıyorum.. genelde fitness ağırlıklı ama zamanımın yarısını da ağırlık çalışmaya ayırıyorum.. Sonuçta 5 kilodan fazla kilo verdim, ve 10cm e yakın bel çevrem küçüldü. sanırım 3 ay sonra istediğim fiziğe kavuşacağım.
#14.02.2008 13:45 0 0 0
  • body building in zararlı oldugunu söyleyenler var.bende aşırı yapılmasından yana degilim
#14.02.2008 17:56 0 0 0
  • bakalım sağlıklı yaşama
#03.04.2008 20:22 0 0 0
  • Arkadaşlar, Abiler Yaşım 15 Evde Fıtness 'a başlamalıyım.. Sizce Nereyi ilk geliştireyim.. Karın, Göğüs yada kol yardımlarınızı bekliyorum. Not: Karın kası biraz var :)
#28.06.2008 19:16 0 0 0