Ben Aldırmak

Son güncelleme: 23.11.2012 13:39
  • et benlerinden kurtulmanın yolları - et benlerinden kurtulmak - melanositik nevüs nedir - displastik nevüs hakkındaki tüm sorular - displastik nevüs nedir - ben neden olur
    İnsanlar, doğuşunda bir takım lekelere, benlere (nevüs) sahip olarak doğabilirler. Vücutlarının farklı yerlerinde çeşitli izler olabilir. Bunlar kimi zaman insana farklı bir görüntü katarak o insanda çok güzel duruken, kimileri için göze hoş gelmeyen bir görünüm oluşturabilir.


    Nevüs olarak adlandırılan ve halk dilinde “ben” olarak bilinen bu siyah nokta, latince kökenli bir kelimedir. Benler, çok büyük olabilir, hatta vücudu bile sarabilir. Fakat küçük benler vücudun çeşitli bölgelerinde küçük küçük noktacıklar halinde bulunurlar. Büyük benlere konjenital dilde; “dev konjenital nevüs” adı verilmektedir.


    Anne karnındayken veya henüz 8 ile 24 aylık iken vücutta belirmeye başlar benler. Bu benler kötü görünüm oluşturmasa da kimi insanlar rahatsız olur, hatta bu hastalığa bile yol açabilecek konuma gelir. Çünkü her insandaki ben aynı şekillerde aksetmeyebilir. Et benleri örneğin vücudun her bölgesi için çok risk taşıyan bir ben türüdür. Günden güne büyüyerek cilt kanserine zamanla yol açabilir.


    Ben aldırma yapılırken, cerrahi uzmanlara danışılarak bu işe kalkışılmalıdır. Çünkü vücuttaki benler, hiç bir zaman şakaya gelmeyecek, küçükte olsa çok önemli riskler doğurabilecek parçacıklardır.


    Vücuttaki benler alınırken yapılan yanlış bir hamle, nevüs içindeki Malign Melanom’u harekete geçirerek vücudun cilt kanserine yenik düşmesine kadar götürebilmektedir işi…


    Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için ben aldırmadan önce mutlaka uzman bir genel cerrah doktorundan yardım almanız, sizin için en doğru karar olacaktır. Çünkü her ne kadar küçük olsa da bu nevüsler, insan sağlığını ölümcül tehlikeye sokabilecek kadar büyük bir sorundur onları aldırmaya çalışmak..


    Çevremizde gördüğümüz insanların veya kendimizde bulunan benler zararlı diye bir şey yoktur. Zararlı ve zararsız olarak benler(nevüsler) ikiye ayrılır. Zararı olmayan benler, vücutta sorun yaratmaz fakat zararlı dediğimiz ben türleri “melonom” adını verdiğimiz cilt kanserlerine yol açacağından önlemini almak, bizim için en doğru karar olacaktır.

    faydalarınedir alıntı
#23.11.2012 13:39 0 0 0