Mantaş Kabağı

Son güncelleme: 10.02.2008 23:42
  • MALZEMESİ

    6 dilim mantaş kabağı (beyaz tatlı kabak)
    3 bardak toz şeker
    1 çay kaşığı limon tuzu
    3 bardak su
    6 yemek kaşığı pekmez
    2 bardak sönmüş kireç

    TARİF
    Kabakların kabuğunu soyup 1 parmak kalınlığında uzun dilimler halinde doğrayın. Kireci 25 bardak suya döküp kaşıkla karıştırın. Kirecin dibe çökmesini bekleyin, suyunu süzün. Tekrar 25 bardak su koyup karıştırın, yine kirecin dibe çökmesini bekleyin (kullanmanız gereken kireç değil, kireç suyu). Suyu ayrı bir kaba boşaltın. Kabakları içine atıp bir gece (8 saat) bekletin. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp 5-6 kez yıkayın.
    Tencereye 3 bardak şekerli su ve pekmez koyup 10 dakika kaynatın. İçine, yıkayıp süzdüğünüz kabak dilimlerini atın. Kabaklar iyice pişene kadar, yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin, altını kapatıp tencerede soğumasını bekleyin.
#28.02.2007 17:24 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler superisi
#01.03.2007 10:49 0 0 0
  • bizim memlekette pekmez kaynatılırken bunu yaparlardı
    eline sağlık su perisi
#17.03.2007 13:42 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:48 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:55 0 0 0
  • tarifin için saol ablam
#08.02.2008 08:37 0 0 0
  • pratik bişeye benziyo saol ablacım
#10.02.2008 23:42 0 0 0