CCNA (Cisco Certified Network Associate) Nedir?

Son güncelleme: 25.01.2013 21:00


  • CCNA (Cisco Certified Network Associate) Nedir?






    Cisco System firması kendi bünyesinde oluşturmuş olduğu yeni network cihazlarının bakım kurulum onarım gibi alt yapılarının iyileştirilmesi için dünya çapında oluşturduğu bir akademi ağı vardır. Bu ağ içerisinde öncelikli eğitim sırası üniversitelerde daha sonra özel eğitim kurumlarında verilmektedir. Bu akademilerde Cisco System firmasının cihazları tanıtılması ile başlayan derslerle, konfigürasyonları, senaryolar yaratılarak network ağının nereden geçmesi gerektiği planlamaların ve raporlamaların nasıl yapılacağı ağ üzerinde kesilmeler olduğunda ne tür müdahaleler yapılacağı öğretilmektedir.

    Cisco firması da bunun için 24 saat eğitim alınabilecek online e-kitap, dersleri görüntülü uygulamalı anlatılacak labovatuvarlar bulunmaktadır. Son geliştirdiği bir sistem ile ağ kurulumu yapacağınız yerin planını hazırlamanızı sağlayıp, hangi cihazlara ihtiyac duyacağınızı analiz etmektedir.

    Siz kurulum yapılacak yerdeki cihazları doğru veya yanlış bağlayıp sanal ortamda deneme fırsatı bulabiliyorsunuz. Bunun yararlı amacı sistemi çekmeden önce sanal ortamda bu ağın çalışıp çalışmıcağından emin olabiliyor ve deneme şansına sahip oluyorsunuz. Bu da bir çok yarar sağlıyarak maliyeti zamanı düşürmektedir.

    Ccna eğitimi alarak devlet daireleri,özel kuruluşlar, fabrikalarda bu alanda iş bulma fırsatlarına sahip olunmaktadır. Günümüzde ara eleman eksikliğinden dolayı özel akademilerde uzmanlar yetiştirilerek Cisco System kariyer havuzunda iş bulması sağlanmış olunuyor. Bu sertifikalar dünya çapında geçerliliğini 2 yıl sürdürmektedir.

    CCNA Eğitimi 4 dönemden oluşmaktadır. Eğitim dili İngilizce olarak devam etmektedir. Alınan eğitim sonunda 4 sınava girilerek sertifika sahibi olunmaktadır. Cisco System firmasının elemanı olmak için ilk atılan adım CCNA eğitimidir.

    noimage

    Sanal ortamda kurduğunuz ağın çalışıp çalışmadığını test etmek için kullanılan güzel bi programdır.

    Herkese başarılar...
#20.01.2013 01:16 0 0 0
  • evet ve CCNA eğitiminden snra CCNP eğitimi gelmekte şunu da belirtmekte fayda görüyorum cisco eğitimleri kariyer basamaklarında hızlı ilerlememizi sağlayan önemli bir kaldıraç bence.bu konuda bende bilişim eğitim merkezinde eğitim görmüştüm ve samimi söylemem gerekirse çok faydasını görüyorum artık daha kalifiye ve işinde uzman bir bireyim.
#25.01.2013 21:00 0 0 0