Balqabaq şirniyyatı terifi ve terkibi - Balqabaq şirniyyatın hazırlanması
2,5 kq balqabaq
3 stəkan şəkər
1 stəkan bəkməz
1 stəkan xırdalanmış qoz
200 qr qaymaq
Balqabağı dilimləyin. Qabığını soyub 4 sm uzunluğunda doğrayın. Bişirəcəyini qaba bir qat düzün. Üzərinə şəkər tökün. Bu əməliyyat bir daha həyat keçirin. Onları bir gün və ya 7-8 saat sərin yerdə saxlayın. Daha sonra qazanı vam atəşdə yumşalana qədər bişirin.
Sonra 5 dəqiqə qabın ağzını açıb yükzəs qazda qaynadıb suyunu çəkdirin. Sonra üzərinə bəkməz tökün. Qapağı bağlayıb daha 5-6 dəqiqə bişirin. Qazdan götürüb soyudun. Servis ediləndə üzərinə qoz, yanına isə qaymaq qoyun.