Balqabaq şirniyyatı

Son güncelleme: 18.02.2013 00:54
  • Balqabaq şirniyyatı terifi ve terkibi - Balqabaq şirniyyatın hazırlanması

    2,5 kq balqabaq
    3 stəkan şəkər
    1 stəkan bəkməz
    1 stəkan xırdalanmış qoz
    200 qr qaymaq

    Balqabağı dilimləyin. Qabığını soyub 4 sm uzunluğunda doğrayın. Bişirəcəyini qaba bir qat düzün. Üzərinə şəkər tökün. Bu əməliyyat bir daha həyat keçirin. Onları bir gün və ya 7-8 saat sərin yerdə saxlayın. Daha sonra qazanı vam atəşdə yumşalana qədər bişirin.

    Sonra 5 dəqiqə qabın ağzını açıb yükzəs qazda qaynadıb suyunu çəkdirin. Sonra üzərinə bəkməz tökün. Qapağı bağlayıb daha 5-6 dəqiqə bişirin. Qazdan götürüb soyudun. Servis ediləndə üzərinə qoz, yanına isə qaymaq qoyun.

    Nuş olsun..
#18.02.2013 00:54 0 0 0