Kilo Verdiren Meyve ve Sebzeler

Son güncelleme: 24.05.2013 19:03
  • kilo vermeye destek olan kırmızı meyve ve sebzeler - domates - nar - kırmızı üzüm - kırmızı pancarKırmızı meyve ve sebzelerin yararları hakkında pek çok yazı paylaştık. İçerdikleri likopen ve flavonoidler sayesin de vücudumuzda saymakla bitmeyen yararları var. Kanser başta olmak üzere pek çok hastalığın tedavisinde bize çok yardımcı olan kırmızı sebze ve meyveler, diyet yapıyorsanız en büyük yardımcınızdır. Daha sağlıklı ve hızlı kilo vermek istiyorsanız diyetinizde olması gereken kırmızı meyve ve sebzeler ;

    Domates ; İçinde bol miktarda bulunan likopen sayesinde domates, tokluk yaratır. Bunun nedeni, iştah yaratan hormonları likopenin baskılamasıdır.

    Nar ; nar kilo kontrolünü direk yapan tek meyvedir. Hormonların hepsini dengeleyerek, kilo alımını engeller.

    Kırmızı üzüm ; Bol C vitamini ve likopen içeren kırmızı üzüm, kanda ki kolesterolü dengeler. Kalp sağlığını korur. Kırmızı üzüm, iyi bir antioksidandır bu nedenle diyetlerde vücudun temizlenmesini sağlayarak destek verir.

    Kırmızı biber ; Kırmızı biberin özellikle acısı, vücudun ısısını arttırır. Böylece yakılan ve kaybedilen kalori miktarını arttırır.

    Kiraz ve Çilek ; Bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor ve kilo vermenizi kolaylaştırıyor.Çilek ayrıca sindirim sistemini hızlandırır.

    Kırmızı pancar ; Bol lifli bir gıda olan kırmızı pancar, metabolizmayı tok tutar. Demir, kalsiyum ve C vitamini deposu olduğundan diyetlerde kaybedilen vitaminleri geri verir, kemikleri kuvvetlendirir.

    Elma ; kan şekerini düzenleyen elma, hazmı kolaylaştırır ve lifli yapısı ile tok tutar.

    alıntı
#24.05.2013 19:03 0 0 0