Mikrodalgada Sebzeler

Son güncelleme: 21.08.2013 20:40
  • mikrodalgada sebze pişirmek - sebzeler mikrodalgada nasıl pişirilir- mikrodalgada pişirilen sebzelerMikrodalgada pişirilmiş besleyici sebzeler için yapmanız gereken tek şey aşağıda size sıralayacağımız adımları takip etmeniz.
    1. Adım

    Çok derin olmayan ama tüm sebzeleri tek sıra halinde içine dizebileceğiniz büyüklükte bir tabak edinerek işe başlayın. Sebzeleri aşağı yukarı aynı boyutlarda olacakları şekilde kesin ve böylece hepsinin eşit pişmesini sağlayın. Eğer farklı boylarda sebzeleri beraber pişirecekseniz, en büyük sebzelerin tabağın dış kenarına, en küçüklerin ise ortaya dizilmiş olmalarını sağlayın. Farklı şekillerdeki sebzeler için de bu kuralı uygulayabilirsiniz.

    2. Adım

    Yumuşak ve taze sebzeleriniz varsa, tabağa koyduğunuz sebzelerin üzerine iki yemek kaşığı su serpin. Daha yoğun ve sert sebzelere, 1/3 fincan oranında su ekleyin. Bu eklediğiniz su buhar oluşmasını ve sebzelerin eşit derecede pişmesini sağlar.

    3. Adım

    Mikrodalganın içine koyduğunuz tabağın üstünü kapağıyla ya da streç film ile kapayın. Pişireceğiniz sebzelerin çeşidine göre 1,5 ya da 3,5 dakika arasında mikrodalgayı ayarlayın. Pişirme zamanınızın yarısına gelince, sebzeleri ters yüz edin ki her tarafları eşit pişsin. Sebzeler olduktan sonra, tabağın üzerindeki kapağını ya da streç filmi dikkatlice çıkarın ve buharın dışarı çıkmasına izin verin.

    Sebze rehberi

    İşte size belli başlı sebzeleri nasıl pişireceğiniz hakkında ipuçları;

    Kuşkonmaz

    Kuşkonmaz pişirmenin en kolay yolu ağzı kapanan bir poşetin içine bir çay kaşığı su eklemek ve ağzını kapatarak 1 buçuk dakika mikrodalgada pişmeye bırakmaktır.

    Brokoli ve karnabahar

    Bu sebzeleri birbirine eşit şekilde kesip tek bir sıra olarak tabağa yerleştirin, sebzelerin en kalın kısmı tabağın dışına bakacak şekilde yerleştirin ve 2,5 dakika boyunca üstlerini kapatarak pişirin.

    Yeşil fasulye

    Fasulyeleri tabağa yerleştirin. İki yemek kaşığı suyu üzerlerine serpiştirip, kapağını kapatın ve 2,5 dakika kadar pişirmeye bırakın.

    Ispanak

    Yaprakları bir kevgirde yıkayıp süzün ve hala ıslak olan yaprakları agzı kapanan bir poşete koyun ve poşetin ağız kilidini kapatın, 1,5 dakika kadar mikrodalgada pişmeye bırakın.

    alıntı
#21.08.2013 20:40 0 0 0