500 gr kıyma (kuzu)
3 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 fincan sıvı yağ
2 soğan
3 domates
Tuz, karabiber
Kekik
yapılışı
Yemeğin domates sosunu hazırlamak için soğanı soyup doğrayın. Domatesi yıkadıktan sonra dilimleyin. Bir tencerede soğanları tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun, domates ve salça ilave edin. Bir dakika kavurduktan sonra, 80 cl. (dört su bardağı) su koyup tuz, karabiber ve sarmısak ilave edin ve karıştırın. Hafif ateşte 20-25 dakika kaynatın. Sosu, mikser yardımıyla ezdikten sonra süzgeçten geçirin. Sosun koyuluğu çorba kıvamında olmalıdır.
Bayat ekmek içini suda ıslattıktan sonra avucunuzun içinde sıkarak fazla suyunu alın ve kıymaya ilave edin. Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyıp kıymaya katın. Soğanı rendeden geçirip kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik de ilave ettikten sonra kıymayı yoğurun. Yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak top şeklinde küçük köfteler yapın. Bir tavaya sıvı yağ koyup iyice kızdırın. Köfteleri kızartıp domates sosun içine atın ve bir taşım kaynatın.