Hamsikoli(Hamsili Ekmek)

Son güncelleme: 06.10.2007 07:32
  • noimage


    Malzemeler: Bir bağ pazı, bir bağ taze soğan veya buna denk kuru soğan, Bir bağ prasa yaprağı, bir iri domates büyüklüğünde içyağı, dört bardak mısır unu, iki kaşık tereyağı, bir avuç nane, iki kase hamsi.
    Yapılışı: Önceden suya konmuş hamsiler kılçıklarından ayıklanır. Bütün sebzeler ve içyağı ince ince doğranır, elenmiş un ve kaynar su ilave edilerek karıştırilır ve ekmek hamuru şeklinde hafifçe yoğrularak mısır ekmeği gibi plekide pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir. Hamsi ve içyağı kendiliğinden tuzlu olduğundan tuz ayarı buna göre yapılmalıdır. Hamsili ekmeğin hamuruna su yerine kaymaklı süt ve yumurta katılırsa daha da lezzetli olur. Sıcak olarak yenirse daha lezzetlidir
#14.05.2007 03:05 0 0 0
  • degişik bir tarif hiç yemeden herhalde güzel olur. teşekkürler
#14.05.2007 08:46 0 0 0
  • evet bence çok hoş oluyo ben çok severek yiyorum ama herkesin sevicenden emin değilim..sonuçta karadeniz yöresine ait çok hoş bi hamsi çeşidi ama bugüne kadarda çevremde kime yedirdiysem sevmeyen kalmadı...
#14.05.2007 12:34 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:57 0 0 0
  • teşekkürler
#26.07.2007 19:45 0 0 0
  • eline saglik
#25.08.2007 00:56 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#06.10.2007 07:32 0 0 0