Sabreden Derviş Muradına Ermiş - Kompozisyon

Son güncelleme: 16.12.2014 20:35
  • sabır acıdır meyvesi tatlı atasözü ne demek - sabreden derviş muradına ermiş ile ilgili kompozisyon örneğiSabır karşılaşılan sıkıntılar karşısında umudunu yitirmeden başa gelen sıkıntılara direnmek ve bu durumdan kurtulmak içi çalışmaktır.

    Hayat bazen istemediğimiz, hiç beklemediğimiz olayları karşımıza getirmektedir. Hatta bu olaylar dayanılması zor büyük acılar şeklinde olabilmektedir. Böylesi zamanlarda bazı insanlar adeta kendini kaybeder ve hayattan umudunu yitirir.

    Bu tür insanlar adeta hayattan elini eteğini çeker ve hayata küser. Ancak bunun kimseye bir faydası olmaz. İsyan edip her şeyi bırakmak kaybetmeyi kabullenmekten başka bir şey değil.

    Yaşanılanların geçeceğine inanarak umudunu yitirmeden çıkış yolları aramak gerekir. “Sabreden derviş muradına ermiş” atasözü sabır ve metanetle Allah’tan umudunu yitirmeyenlerin sonunda istediklerine kavuşacaklarını ifade etmektedir.

    Sabır olmasaydı yaşamak güç olurdu. Acılar karşısında dik durmak ve bu acıları yenebilmek için en büyük silah sabırdır. “Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır” atasözümüz de bu gerçeği bize ifade etmektedir. Sabır bir süreç gerektirir. Aceleciliğe gelmez.

    Pes etmeyi ve umudunu yitirmeyi hiç istemez. Murada ermek için bu sıkıntılı sürece katlanabilmek ve sonucu beklemek gerekir.

    İnsanın hayatında her zaman mutlu anlar olduğu gibi mutsuz ve sıkıntılı zamanlar da olacaktır. Özellikle sıkıntılı zamanlarda bizi rahatlığa ulaştırabilecek en önemli arkadaşımız sabırdır.

    Onu yanımızdan hiç ayırmadan kulağımıza fısıldadığı öğütleri rehber olarak alırsak mutlaka sonunda selamete eren biz oluruz.

    Bazı durumların bir anda istediğimiz gibi olamayacağını bilmeli ve sabır denilen bu arkadaşı hep en yakınımızda tutmalıyız.

    alıntı
#16.12.2014 20:35 0 0 0