Pratik Talas Boregi

Son güncelleme: 26.03.2015 17:30
  • Malzemeler:

    2 adet çarliston biber
    2 adet domates
    500 gr. kusbasi kuzu eti
    1 adet büyük boy sogan
    4 yemek kasigi sivi yag
    12 adet milföy hamuru (dondurulmus)
    1 adet yumurta sarisi
    Yapilisi:

    1- Biberlerin çekirdeklerini çikartip soganla birlikte ince ince kiyilir. Domateslerin kabugunu soyup çekirdeklerini çikartin ve küb seklinde dogranilir. 4 yemek kasigi sivi yaga önce sogani daha sonra biberi katip kavurulur. Soganlar pembelesince etler ilave edilir. Son olarak domatesleri katilir ve suyunu çekene kadar pisirilir.

    2- 6 adet milföy karesini yaglanan firin tepsisine dizilir. Her hamurun üzerine hazirladiginiz karisimdan bir miktar koyulur. Kalan 6 adet üzerine kapatilir. Hamurlarin kenarlari iyice bastirilir. Üzerine yumurta sarisi sürülur. Önceden isitilmis 160 firinda 40 dakika pisirilir.
    noimage
#26.03.2015 17:30 0 0 0